van der Horst

Nürburgring: Onwaarschijnlijke inhaalrace van Catsburg en Soulet

Soulet-Catsburg - SRT Corvette
Soulet-Catsburg - SRT Corvette
Nadat Nick Catsburg de SRT Corvette C6/ZR1 op de tweede startplaats parkeerde na de SMP Racing Ferrari 458 GT3 van Zampieri, kon hij bij de start naar de eerste plaats spurten, maar werd door merkgenoot Ramos rond getikt en moest hij achteraan aansluiten. Montermini kon door het startgewoel zijn Ferrari 458 GT3 naar de kop sturen voor Enge in de Kox Racing Lamborghini, Ramos, poleman Zampieri en Piccini die een kanonsstart lukte vanuit achtste positie. Ook Dylan Derdaele, vertrokken vanop de zestiende plaats algemeen en zesde in GTS kende een bijzonder knappe start, hij won maar liefst zeven plaatsen en kwam door in 9de positie en 5de in GTS.
Na dertien minuten wedstrijd kwam de safety car op de baan nadat de Spanjaard Tutumlu de Porsche van Autorlando op de piste parkeerde met een waterlek. Ondertussen was een ontketende Catsburg reeds opgerukt naar de 10de plaats.
Derdaele-Retera - Corvette V8 Racing
Derdaele-Retera - Corvette V8 Racing
Eens de safety car verdwenen ging de pitwindow open en Derdaele was een van de eersten die het stuur door gaf, Dennis Retera nam over. Deze kreeg nieuwe banden mee en verloor hierdoor veel tijd gedurende een tweetal ronden. Ook duurde de pitstop langer dan verwacht en meteen werd Retera terug geslagen.

Na alle verplichte pitstops kwam Pastorelli, die het stuur overnam Ramos in de Corvette van V8 Racing, aan de leiding. Achter hem zagen we de Ferrari van Schiro die het stuur overnam van Montermini en naar de tweede plaats verhuisde en als derde het exemplaar van de Rus Mavlanov die wisselde met Zampieri.

Deze twee Ferrari’s leverden een duel op leven dood tot Schiro een klein foutje maakte en Mavlanov naar de tweede plaats kon oprukken. Maar ondertussen reed Maxime Soulet als een pletwals over de concurrentie heen en was anderhalve seconde sneller dan de rest van de wagens. Hij reed het gat dicht met Schiro en lokte hem na wat aandringen in de fout. Catsburg/Soulet dus op een oververdiend podium na als laatste te zijn vertrokken wegens een tik in de eerste bocht.

Retera reed nog een sterk wedstrijdslot en schoof nog van de 15de plaats algemeen en 9de in GTS door naar een uiteindelijke 12de plaats algemeen en 7de in GTS.

Uitslag race 1:

01. Miguel Ramos/Nicky Pastorelli (V8 Racing Corvette C6R) Super GT
02. Roman Mavlanov/Daniel Zampieri (SMP Racing Ferrari 458 Italia GT3) Super GT
03. Nick Catsburg/Maxime Soulet (SRT Corvette C6/ZR1) Super GT
04. Andrea Montermini/Niccolò Schirò (Villorba Corse Ferrari 458 Italia GT3) Super GT
05. Viacheslav Maleev/José M. Pérez Aicart (SMP Racing Ferrari 458 Italia GT3) GTS
06. Mirko Venturi/ Joël Camathias (Black Bull Racing Ferrari 458 Italia GT3) Super GT
07. Duncan Cameron/ Matt Griffin (AF Corse Ferrari 458 Italia GT3) GTS
08. Claudio Sdanewitsch/ Federico Leo (AF Corse Ferrari 458 Italia GT3) GTS
09. Mario Plachutta/Thomas Jäger (Lechner Racing Mercedes SLS AMG) GTS
10. Giorgio Roda/Andrea Piccini (AF Corse Ferrari 458 Italia GT3) GTS

Foto's: GT Open
Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in International GT Open op zaterdag 3 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons