van der Horst

RACB Awards: Thierry Neuville is Driver of the Year - Belgian Audi Club Team WRT primus bij de teams

Thierry Neuville - Driver of th Year
Thierry Neuville - Driver of th Year
Donderdagavond vond op de Heysel de jaarlijkse prijsuitreiking van de RACB Awards plaats. Na het tellen van alle stemmen van de jury werd niet geheel onverwacht Thierry Neuville verkozen tot Driver of the Year. De Vice-wereldkampioen rally ging Stoffel Vandoorne en Laurens Vanthoor vooraf. Meer verrassend was de keuze van Ghislain de Mévius als Rookie of the Year. Het Belgian Audi Club Team WRT werd dan weer gelauwerd als beste Belgisch team. Een speciale vermelding was er nog voor Nicolas Gilsoul de co-piloot van Thierry Neuville.
Op verkenning met de Hyundai WRC
Op verkenning met de Hyundai WRC
Vicekampioen in het wereldkampioenschap rally en een contract bij het fabrieksteam van Hyundai, 2014 was een uitstekend jaar voor Thierry Neuville. Geheel terecht werd Neuville dan ook op de RACB Awards ceremonie uitgeroepen tot Driver of the Year. De tweede plaats in het Formule Renault 3.5 kampioenschap was voor Stoffel Vandoorne voldoende om FIA GT Series kampioen Laurens Vanthoor naar de derde stek te verwijzen. Het was een goed jaar voor de Belgische piloten want de titel in de LMP2 klasse van het WEC bracht Bertrand Baguette niet verder dan een vierde stek in de rangschikking. Officieel BMW rijder Maxime Martin sloot de top vijf af. Freddy Loix domineerde het Belgische rally kampioenschap
Kumpen-Longin-Makelberge
Kumpen-Longin-Makelberge
en dat leverde hem de zesde plaats op voor Marc Goossens die dit jaar in de States actief was. De titel in de Formule ADAC van Alessio Picariello is ook niet onopgemerkt gebleven, want de circuitbelofte liet met een achtste plaats menig ervaren rot achter zich. De nationale titel circuit in het BRCC leverde Anthony Kumpen nog juist een plaats in de top tien op voor Maxime Soulet en Nissan Academy rijder Wolfgang Reip.


WRT - Team award
WRT - Team award
De overwinning bij de teams ging naar het Belgian Audi Club Team WRT dat niet alleen Vanthoor naar de titel bij de rijders loodste in het FIA GT kampioenschap maar bovendien de ook de titel bij de teams pakte, een logische keuze dus. De andere ereplaatsen gingen naar RBM (DTM) en Marc VDS Racing (BES en VLN). Ghislain de Mévius, de zoon van rallyrijder Grégoire de Mévius werd uitgeroepen tot rookie van het jaar. De Mévius heeft al wat rally ervaring maar zette dit jaar zijn zinnen op het Junoir Rallykampioenschap. Hij behaalde de titel niet maar zette enkele mooie prestaties neer ondermeer in Tielt. Tenslote kreeg Nicolas Gilsoul als trouwe co van Neuville nog een speciale prijs de Honorary Mention.

Driver of the Year – top 10:

Thierry Neuville
Thierry Neuville
01. Thierry Neuville (WRC)
02. Stoffel Vandoorne (F.R. 3.5)
03. Laurens Vanthoor (FIA GT)
04. Bertrand Baguette (WEC)
05. Maxime Martin (ALMS & BES)
06. Freddy Loix (BRC)
07. Marc Goossens (ALMS)
08. Alessio Picariello (Formule ADAC)
09. Bas Leinders (BES)
10. Anthony Kumpen (BRCC & FIA GT)

Foto's: Georges De Coster & RIP FerraroDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op vrijdag 20 december 2013.
  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons