van der Horst

Rally van Australië: Ogier nipt aan de leiding voor Meeke

Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
De tweede dag van de Rally van Australië omvatte amper vier KP’s, maar de piloten moesten wel tweemaal de marathonetappe afwerken van Nambucca over 50,8 km. Een dag met drie leiders waarbij Sébastien Ogier, Kris Meeke en Hayden Paddon de hoofdrol speelden.
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Tijdens de eerste rit van de tweede dag kregen de rijders meteen de eerste marathonetappe voor de wielen geschoven over 50,8 km. Een dag eerder sloot de Fin Jari-Matti Latvala met zijn VW Polo als leider de eerste dag af met in zijn zog de Brit Kris Meeke in de Citroën DS 3 op twee seconden en de VW Polo van Ogier op 4,6 seconden.Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Thuisrijder Hayden Paddon stond op dat moment na problemen met het differentieel zesde op 25 tellen van de leider en 10 seconden achter zijn teammaat bij Hyundai, Dani Sordo die de eerste dag goed presteerde en dankzij zijn hoge startpositie de eerste drie KP’s achter zijn naam zette. Paddon kon eveneens optimaal profiteren van zijn startpositie. Hierdoor kon de Hyundai-rijder op een schoongeveegde ondergrond een knaltijd neerzetten tijdens de eerste doortocht op Nambucca. Ook Meeke was via een zachte bandenkeuze sneller onderweg dan Latvala en pakte de leiding over in de tussenstand. Paddon zette ook de tweede KP achter zijn naam, kon zodoende oprukken naar de vijfde positie en zijn achterstand van 25 seconden terugbrengen tot 9,3 seconden. Na anderhalve dag wedstrijd hadden we dus nog steeds vijf wagens en drie merken binnen 10 seconden. 

Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Tijdens de tweede doortocht in het duister lag het parcours geveegd en dat was meteen het teken voor Ogier om alle registers open te trekken. Hij won de tweede doortocht op de lange KP van 50 km, maar Meeke beperkte met zijn Citroën de schade tot anderhalve seconde en bleef aan de leiding met 2,4 seconden voor op de Franse wereldkampioen. De vierde proef en tevens de laatste van de tweede dag was opnieuw voor de VW Polo van Ogier en hierdoor pakte deze de leiding over met amper 3/10 sec. op een bijzonder knappe Meeke en 2,6 sec. op Latvala. Mikkelssen staat vierde op 9,1 sec., terwijl Paddon de top 5 afsluit op 19,4 sec. van de leider. De thuisrijder had tijdens de tweede lus van de dag problemen met de banden en de schakelbak. Het blijft dus waanzinnig spannend in Australië.

Foto's: Willy Weyens - WRC.com
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 12 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Australië.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons