van der Horst

Rally van Catalonië: Ogier komt opzetten

Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Na vier van de acht asfaltproeven die de heren vandaag moeten afwerken is plaatselijk matador Dani Sordo nog steeds leider, maar zijn voorsprong van 17 tellen op regerend wereldkampioen Sébastien Ogier is verkleind met tien seconden. Het is duidelijk dat Ogier naast de wereldtitel ook deze rally wil winnen.
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo was op vrijdag in zijn thuisrally verrassend aan de kop gekomen na twee superchrono’s op het onverhard dat door de overvloedige regen was herschapen in een modderbrij. De Spanjaard besloot de openingsdag van de Rally van Catalonië als verrassende leider nadat eerder Neuville en Ogier hun stempel hadden gezet op deze rally.

Op zaterdag moeten de teams de mix van gravel en asfalt traditioneel ruilen voor pure asfalt en dat moest specialist Sordo wel liggen. Maar het waren Latvala en Ogier die deze voormiddag het snelst
Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
onderweg waren. Latvala verloor gisteren reeds de rally in derde stelling en volgt nu op ruim 20 minuten. Ogier daarentegen pakte 10 seconden terug op Sordo die aan de tweede lus van de voorlaatste nog een bonus heeft van 8 seconden.
Voor de rest veranderde er quasi niets. Mikkelsen staat nog steeds derde op 45 tellen en met een verschil van een tiental seconden op Neuville terwijl Paddon de rol met zijn teamgenoot moest lossen en nu in vijfde stelling volgt op 13 tellen van onze landgenoot.

Foto's: RIP - VW Motorsport
 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 15 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons