Rally van Catalonië: Ogier op weg naar 4de titel met Volkswagen

Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Nadat Mikkelsen zijn wagen in het decor parkeerde en Ogier na vijf snelste chrono’s op rij de maat pakte van thuisrijder Sordo, is de Fransman nu reeds quasi zeker van de titel. Ook onze landgenoot Neuville schuift door naar een virtuele tweede plaats in het WK.
  • Powercars
Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Ogier wou ten alle koste deze race winnen en zodoende zijn titel eerder dan voorzien veilig stellen. Sordo had door een goede startpositie een mooie voorprong bijeen gefietst op het onverhard, maar blijkbaar was die niet voldoende. Net voor het einde van de derde wedstrijddag, volledig verreden op asfalt, moest hij de leiding alweer terug afgeven aan Ogier, die de derde dag afsloot met een voorsprong van 5,8 seconden op de Hyundai van de Spanjaard die zich echter nog niet gewonnen geeft.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Mikkelsen en Neuville waren in een gevecht verwikkeld om de derde plaats in de rally en de tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap. De Noor ging hard in het decor en moest de handdoek gooien. Neuville had in het kampioenschap een achterstand van 15 punten op de Noor en dat is nu exact het puntentotaal dat hij kan terug pakken indien hij ook morgen zijn derde plaats kan behouden. Indien hij tijdens de power stage nog extra punten kan pakken, komt hij definitief op de twee plaats na Ogier die ondertussen reeds zijn vierde wereldtitel aan het vieren zal zijn.

Op zondag zijn nog vier proeven te gaan, goed voor 63 km tegen de klok, terwijl de power stage over 12 km gaat.

Foto's: Hyundai Motorsport / VW Motorsport

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 15 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.