van der Horst

Rally van de Azoren: Abbring in strijd voor de zege

Abbring - Peugeot 208 R5
Abbring - Peugeot 208 R5
De Rally van de Azoren is de vijfde wedstrijd voor het FIA ERC kampioenschap en dus de laatste voor het ERC eind juni afzakt naar de Westhoek voor de Geko Ypres Rally. Na Ieper worden de vier beste resultaten in rekening gebracht voor de tussenstand na de eerste ronde van het ERC. Deze rally zou dan wel eens cruciaal kunnen zijn inzake de inschrijvingen voor de Belgische manche. De kampioenschapsrijders die nog een vierde goed resultaat in rekening willen brengen zullen dan uiteraard moeten present tekenen in Ieper.
  • Hamofa Performance
Voor de Rally van de Azoren stond de Fin Lappi aan de leiding voor de Ier Breen, de Duitser Wiegand de Let Gryazin en de Pool Kajetanowicz.

Breen, Kajetanowizs, Abbring en Moura waren de meest regelmatige op de openingsdag en sloten deze af met de Ier Breen in zijn Peugeot 208 T16 R5 aan de leiding, maar met een minieme voorsprong van 8/10 sec. op de Pool Kajetanowicz in de Ford Fiësta R5, 3,5 sec op de Nederlander Abbring met de Peugeot 208 T16 R5 en 5 tellen op thuisrijder Moura die een Ford Fiësta R5 bestuurt. Ook diens landgenoten Sousa en Magalhaes waren nog niet uitgeteld in deze wedstrijd op gravel.

Opschudding tijdens de eerste KP van dag 2: Breen, Kajetanowizs en Moura, drie rijders binnen de top 4, verloren veel tijd tijdens de eerste KP van dag 2 en de Nederlander Abbring kwam aan de leiding met een mooie voorsprong op de Portugezen Sousa en Magalhaes en de Ier Breen die nog in de wedstrijd was. De Ier kon nog mooi terug vechten naar de tweede plaats, maar op het einde van dag 2 verdween de Ier definitief van de tabellen. Abbring liep een straftijd op van 10 seconden wegens een minuut te laat aan de start en had last van de stuurbekrachtiging. Zodoende kon thuisrijder Sousa dag 2 afsluiten met 16 sec. voorsprong op de Nederlander en anderhalve minuut op Cryazin. Breen staat defintief in het opgavepark.

Momenteel zijn Abbring en Sousa tijdens de slotdag in een fel duel verwikkeld voor de zege.

Foto: FIA ERC



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons