van der Horst

Rally van de Azoren: Kopecky versus Breen voor de zege

Jan Kopecky - Skoda Fabia S2000
Jan Kopecky - Skoda Fabia S2000
Het gehoopte gevecht voor de derde plaats in de tussenstand (zie tekst van dag 2) tussen de Portugezen Magalhaes, Moura en Sousa is er niet gekomen. Gisteren sloten de drie landgenoten, respectievelijk onderweg met Peugeot, Skoda en Ford, de tweede dag af met amper 2 seconden verschil in de strijd voor de derde plaats.
Tijdens de eerste KP van de slotdag donderde Sousa van de baan en kreeg Magalhaes door de slechte zichtbaarheid 40 seconden aan zijn broek van Moura die de derde chrono klokte na Kopecky en Breen die nog steeds stevig op één en twee staan.

De resterende drie KP’s gingen respectievelijk naar Moura, Kopecky en Kubica. Deze laatste werd gisteren reeds ver achteruit geslagen en werd bovendien nog bedacht met een straftijd omdat hij zich te laat aanmeldde aan de start van een KP.

Met nog drie KP’s te gaan is de Ier Breen de enige die nog een aanval kan plaatsen op Kopecky, terwijl Moura veilig op de derde plaats toeft.

Ook in de tussenstand van het kampioenschap staan Kopecky en Breen op één en twee, waardoor de Ier er alle belang bij heeft om de Tsjech aan te vallen.Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op zaterdag 27 april 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons