van der Horst

Rally van de Azoren: Kopecky wint en versterkt leiderspositie

ERC 2013 - Jan Kopecky
ERC 2013 - Jan Kopecky
De Tsjech Jan Kopecky heeft de Rally van de Azoren achter zijn naam geschreven en versterkt zijn leiderspositie in de tussenstand van het ERC kampioenschap.
De Rally van de Azoren was de vierde manche van het kampioenschap en de Tsjechische Skoda rijder kwam dit seizoen reeds driemaal aan de starten met drie zeges als resultaat. Breen tekende ook reeds driemaal paraat, werd net als afgelopen weekend telkens tweede en staat uiteraard dan ook tweede in de tussenstand. De Ierse Peugeot rijder is ondertussen de Poulidor van het Kampioenschap 2013, maar ook de enige concurrent van Jan Kopecky.
Op de Azoren was er ook een fel duel tussen de Portugese thuisrijders Moura, Magalhaes en Sousa voor de resterende podiumplaats. Laatstgenoemde ging uitgebreid in de kreukels terwijl Bruno Magalhaes ook kostbare tijd verloor. Moura trok aan het langste eind en mocht mee op het podium.

De volgende afspraak is de Tour de Corse en nadien zet het ERC zijn tenten op in Ieper voor de zesde manche en meteen de laatste van de eerste periode waarin de piloten hun vier beste resultaten moeten in rekening brengen. Indien Kopecky aan de start komt in Corsica en die ook weet te winnen, zal hij met zekerheid niet aantreden in Ieper. Maar de kans dat de Tsjech toch naar de kattenstad komt is vrij groot. En indien de Ier Breen voor de titel wil gaan, zal deze zeker niet mogen ontbreken op de inschrijvingslijst van de Geko Ypres Rally. Of Kubica ook zal afzakken naar de Westhoek is een open vraag. De Pool ging reeds enkele malen in de fout en een Europese titel zit er niet meer in dit seizoen.

Foto: Motorline



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op zondag 28 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Açores.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons