van der Horst

Rally van de Azoren: Koprol slaat Kubica nog verder terug – Kopecky leidt

Robert Kubica - Citroën DS3 RRC
Robert Kubica - Citroën DS3 RRC
Dag 2 van de Rally van de Azoren zal de geschiedenis ingaan als onmenselijk voor mens en machine. Zo erg dat de organisatie KP 12 aflaste. Het was op die bewuste proef dat Kubica tijdens de eerste lus enorm veel tijd verloor door de barslechte weersomstandigheden, gekoppeld aan het feit dat hij geen vertrouwen had in de nota’s.
Zoals we reeds eerder meldden werd de Pool zwaar achteruit geslagen. Maar het kon nog erger voor de ex-F1-piloot. Hij vond opnieuw het goede ritme en zette de snelste chrono op de tabellen in KP 10. Maar op de volgende proef parkeerde hij de Citroën DS3 op zijn dak en verloor zo opnieuw vier extra minuten. Hij verhuist nu naar de achtste plaats in de tussenstand.

Vooraan wist Kopecky zijn leiding te behouden met 13 seconden voorsprong op Breen en 34 tellen op de Portugese thuisrijder Magalhaes. Maar de strijd voor de derde plaats zal morgen ongemeen zwaar zijn. En dit tussen drie Portugezen, want Magalhaes heeft maar een respectievelijke voorsprong van 1, 6 sec. en 2,2 sec. voorsprong op zijn landgenoten Moura en Sousa.

Foto: ERC.com



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op zaterdag 27 april 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons