van der Horst

Rallye Deutschland: Neuville crasht zwaar in shakedown

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Op vrijdag start de Rally van Duitsland of de negende wedstrijd voor het WRC 2014. Volkswagen is opnieuw torenhoog favoriet op zijn thuisbasis en kan zijn dertiende wedstrijd op rij winnen of de negende van het seizoen. Met Latvala, Ogier en Mikkelsen als de snelste drie tijdens de shakedown laat Volkswagen al meteen zijn tanden zien.
  • LTF
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
De eerste die zich liet verrassen op de snelle wegen rond Trier is onze landgenoot Thierry Neuville die tijdens de shakedown een zesvoudige tuimelperte maakte in een wijngaard, maar net als co Gilsoul de wagen zonder kleerscheuren kon verlaten. De Hyundai i20 WRC werd door de technische commissarissen onderzocht en vrijgegeven voor herstelling. Neuville en Gilsoul krijgen de ondankbare eer om vanavond te voet over het podium te stappen tijdens de openeningsceremonie.

"Ik raakte een borduur aan de binnenkant van de bewuste bocht, waardoor de wagen van de ideale lijn afweek. De achtertrein ging naast de weg en we waren vertrokken voor een zesvousige buiteling", adus Neuville die er met de schrik vanaf kwam.

Zie ook: Video crash Thierry Neuville

Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Met Latvala, Ogier en Mikkelsen als snelste drie op de shakedown maakt Volkswagen al meteen zijn intenties bekend en gaat resoluut voor een dertiende zege op rij. Het wordt eentonig en het is niet meer de vraag welk merk zal winnen, maar eerder wie van de drie rijders binnen Volkswagen Motorsport.


Latvala & Ogier - Volkswagen Motorsport
Latvala & Ogier - Volkswagen Motorsport
Een zekerheid kunnen we nu reeds meegeven; Sébastien Ogier zal als leider de Rally van Duitsland verlaten. Ondanks het feit dat Jari-Matti Latvala op zijn thuisfront de baas was en zijn derde zege van het seizoen boekte, telt de Fin nog steeds een achterstand van 44 punten op zijn teammaat en regerend wereldkampioen Sébastien Ogier. En wetende dat er maximum 28 punten te rapen zijn in Duitsland moet je geen rekenwonder zijn om te weten dat de Fransman als leider richting Australië vertrekt. Alsof het voorgekauwd is kan de Fransman met een beetje geluk zijn tweede wereldtitel reeds pakken op zijn thuisfront tijdens de 11de rally van seizoen in Frankrijk.

Foto's: Willy Weyens & WRC.com-Torstein Eriksen



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op donderdag 21 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Deutschland.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons