van der Horst

Rally van Finland: Latvala wint snelste rally ooit

Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Op de slotdag stonden nog twee proeven op het menu. De heren piloten moesten nog tweemaal over de KP van Myhinpää voor een totale afstand van 28,36 km met de tweede passage die telde als Power Stage en waarin dus nog drie, twee en één punten extra te verdienen waren. De Finse thuisrijder Jari-Matti Latvala maakte na een schitterende zaterdag het verschil met Volkswagen teammaat Ogier en diepte zijn voorsprong uit tot 13,2 seconden.
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Zonder ongelukken moest de Fin zijn derde zege in eigen land kunnen binnen halen. Hij was de snelste tijdens de eerste passage, maar moest tijdens de tweede doortocht zijn meerdere erkennen in Ogier met een verschil van 4/10 seconde. Ogier pakte dus de drie punten van de Power Stage terwijl Latvala er twee pakte en de onfortuinlijke Meeke via een derde chrono het nog resterende puntje scoorde.

De Noorse Citroën rijder Mads Ostberg pakte na het wegvallen van Ploegmaat Meeke de derde plaats algemeen, terwijl Neuville alsnog vierde werd voor Ott Tanak.

Latvala wint deze wedstrijd aan een waanzinnige gemiddelde snelheid van 125,44 km.

Foto: Willy Weyens
 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zondag 2 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Finland.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons