van der Horst

Rally van Finland: Ogier autoritair leider via hattrick

Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Na de opwarmer op donderdag begon op vrijdagmorgen het grote werk met twee lussen van telkens vier KP’s om tenslotte dag 2 af te sluiten met de tweede doortocht op de korte KP van Harju die de rijders reeds op donderdag voor de wielen kregen geschoven. Ondertussen is de eerste lus achter de rug en de strijd spitst zich voorlopig toe op een VW duel tussen Ogier en Latvala met een opnieuw schitterende Kris Meeke die in zijn Citroën op vinkenslag ligt
De eerste KP van de tweede dag werd gewonnen door thuisrijder Jari-Matti Latvala met amper 1/10sec. voor op de Brit Kris Meeke, waardoor de Citroën rijder de leiding na in de wedstrijd pakte. Voor even toch, want Ogier pakte de daarop volgende drie KP zeges en via deze hattrick kwam hij opnieuw aan de leiding met 5,3 seconden voorsprong op zijn ploegmaat bij Volkswagen Latvala, terwijl Meeke in de buurt blijft op 10,6 seconden. Diens ploegmaat bij Citroën, de Noor Mads  Østberg staat vierde op 23 tellen en deze blijft de eerste Hyundai voor van alweer een schitterende Nieuw-Zeelander Hayden Paddon. Neuville staat achtste op 1min11.

De Est Ott Tanak was in het begin goed mee in de kopgroep en lag na de KP3 in vierde positie op 6,9 sec. van leider Ogier. Maar op een van de jumps op KP4 brak hij een schokdemper en verloor meer dan een minuut. De Fordrijder staat momenteel op de 10de plaats op bijna anderhalve minuut.

Erger verging het de Noor Andreas Mikkelsen die op KP5 na amper 1km van de baan knalde en de handdoek moest gooien. De derde VW rijder zat nooit echt goed in de wedstrijd en net voor zijn sortie stond hij zesde op meer dan een halve minuut van ploegmaat Ogier.

Foto: WRC.com


 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 31 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Finland.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons