van der Horst

Rally van Frankrijk: Latvala heeft alles onder controle

Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
De eerste lus van de tweede dag omvatte drie KP’s die allen werden gewonnen door leider Latvala. Hierdoor heeft de Finse Volkswagen rijder zijn voorsprong van 8,2 seconden op merkgenoot Mikkelsen kunnen opdrijven naar 14,8 seconden.
Latvala heeft alles mee om de quasi onoverbrugbare kloof met teammaat Ogier te verkleinen en zodoende de titelontknoping nog een beetje kleur te geven. De Fin verkeert in bloedvorm, beschikt over een zeer betrouwbare VW Polo en daarenboven is de manche in Frankrijk de kortste WK-wedstrijd van het seizoen. De kans dat hij uitvalt of van de baan dondert is hierdoor ook een stuk kleiner. Maar het zit soms in een klein hoekje. Vraag maar aan Ogier en Neuville die gisteren werden overvallen door pech.

Ondertussen heeft Latvala de eerste drie KP’s van de eerste dag gewonnen en heeft hij zijn voorsprong kunnen uitdiepen tot een kleine 15 seconden op teamgenoot Mikkelsen die ook een hele straffe rally rijdt. Meeke (Citroën) en Sordo (Hyundai) stonden na de eerste dag vast gebeiteld op de derde en vierde plaats, terwijl er tussen Ostberg, Hirvonen en Kubica een secondestrijd aan gang was voor een plaats binnen de top 5. Dit gevecht is nog steeds aan de gang met dit verschil dat de Poolse ex F1 rijder van de zevende naar de vijfde plaats opschoof deze morgen. Ogier staat op een uitzichtloze 22ste plaats, maar de Fransman zal er alles aan doen om morgen de drie punten te pakken tijdens de Power Stage. Onze landgenoot Thierry Neuville is inmiddels reeds opgeklommen naar de 10de plaats en binnen de punten.

Deze namiddag staat nog eens dezelfde lus van drie KP’s op het menu waarna de dag wordt afgesloten met de korte etappe van Mulhouse. Om 18.00 uur weten we morgen als leider van start gaat voor de slotdag.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 4 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de France.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons