van der Horst

Rally van Ieper: DS goed vertegenwoordigd

Cédric Cherain - Citroën DS 3 R5
Cédric Cherain - Citroën DS 3 R5
Met vijf DS 3 R5's aan de start, met teams van drie verschillende nationaliteiten komt DS zeer sterk aan de start. Onze landgenoten Cédric Cherain en Vincent Verschueren krijgen het gezelschap van de Nederlander Kevin Abbring, uitgenodigd door Pieter Tsjoen om de DS 3 van J-Motorsport te besturen, en de Fransen Bryan Bouffier en Robert Consani.
Dertien R5 wagens aan de start waarvan vijf DS 3 en met zeer snelle en ervaren piloten. Kevin Abbring, de man die momenteel onder contract zit bij Hyundai in het WRC, heeft nog iets recht te zetten in Ieper waar hij vorig jaar uitviel toen die aan de leiding lag.

Pieter Tsjoen - Citroën DS3 R5
Pieter Tsjoen - Citroën DS3 R5
Bij Kevin Abbring liggen de kaarten anders. De Nederlander gaat resoluut voor de zege en zodoende kan ook Pieter Tsjoen in principe terug dromen van een overwinning in Ieper, 14 jaar na zijn eerste zege.

Cédric Cherain is de enige die dit seizoen reeds voor Loix eindigde en nog steeds in de running is voor de Belgische titel. Vorig jaar werd hij tweede na....Loix. Cherain reed altijd reeds goed in Ieper en houdt van het parcours. Maar hij zal ongetwijfeld rijden in functie van de Belgische titel en geen onnodige risico's nemen, bovendien heeft sinds de Rally van Wallonië niet meer in zijn wagen gezeten.

Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5 Godrive
Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5 Godrive
Vincent Verschueren durft geen prognoses te maken: "Ieper is een wedstrijd die me nog niet veel geluk heeft gebracht en daarom durf ik geen voorspelling te doen. Ik kan alleen maar zeggen dat we heel goed voorbereid aan de start zullen komen. Veel zal afhangen van de Qualifying Stage op donderdag in Nieuwkerke. Dat is toch apart, want je krijgt maar één kans om een toptijd neer te zetten. Ik ga er alles aan doen om een goede startpositie te bemachtigen en in de wedstrijd gaan we ons uiterste best doen om goed te scoren."

Bryan Bouffier, 2de in Ieper in 2013, en Robert Consani, een trouwe deelnemer aan het Europees kampioenschap dit seizoen, starten ook met ambitie met hun DS 3 R5's.

Foto's: Arne Simons-Citroën Belux-Wilfried Geerts
 Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op donderdag 25 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons