van der Horst

Rally van Ieper: GoDrive wil schitteren in Ieper met Vincent Verschueren en DS 3 R5

Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5
Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5
Ondanks het feit dat Ieper voor GoDrive een thuiswedstrijd is, zijn de verwachtingen de laatste jaren niet ingelost. Het team rond de voormalige ondernemer uit Kemmel, Gaby Goudezeune, zit met Vincent Verschueren en de DS 3 momenteel wel in het goede ritme binnen het BK en wil de spons vegen over het verleden. Daarom werd voor deze editie niets aan het toeval overgelaten en zal het duo Verschueren-Hostens in optimale omstandigheden in deze thuisrace kunnen starten
"In 2011 won ik de Fiesta Trophy in Ieper, maar daarna heb ik de finish niet meer gezien," vertelt de piloot uit Gavere. "In 2012 vielen we op de laatste proef uit en in 2013 schoof ik met de VW Polo S2000 vrijdagavond van de baan. Vorig jaar debuteerden we met de DS 3 R5 en hadden we veel technische problemen. Wanneer je al zoveel pech hebt gehad in Ieper, dan blijf je wel voorzichtig in je voorspellingen. Natuurlijk willen we goed scoren, maar de eerste opdracht is de finish halen."

De DS 3 R5 die sinds dit seizoen goed vooraan meedraait in het Belgisch kampioenschap werd voor deze wedstrijd voorzien van een nieuwe motor en dito versnellingsbak. En de boodschap is duidelijk; Vincent Verschueren en co Veronique Hostens gaan voor een plaats binnen de top 5.

"De strijd begint inderdaad donderdag al, want de Qualifying Stage in Nieuwkerke wordt heel belangrijk," besluit Vincent. "Een goede startpositie is essentieel in Ieper, dus het zal een felle strijd worden om een chrono in de top 15 te rijden. Je krijgt maar één kans, dus het moet perfect zijn... We zijn er klaar voor. We zijn goed voorbereid en we gaan het maximum geven...."

Foto: Vincent Wouters
 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op donderdag 25 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons