van der Horst

Rally van Ieper: Kris Princen ambitieus

Kris Princen - Peugeot 208T16 R5
Kris Princen - Peugeot 208T16 R5
Kris Princen en zijn 208 T16 van Peugeot België-Luxemburg komen naar de kattenstand om 'alles te geven', zoals de Limburger het zelf verwoord. Princen is samen met Loix momenteel een van de grootste smaakmakers in het Belgisch kampioenschap en opnieuw zal hij zijn leeuw de sporen geven.
Het is altijd plezant om dergelijke woorden te horen uit de mond van Princen, want hij neemt geen blad voor de mond en wist deze wedstrijd reeds eerder te winnen in 2005.

"Ik moet zowat aan mijn vijftiende deelname toe zijn", glimlacht de man. "Wat ik wel weet, is dat mijn laatste deelname in Ieper dateert van 2012. Dat betekent dat 15 tot 20 procent van het parcours nieuw is voor mij."

Desondanks kent de Peugeot-rijder de valkuilen in Ieper en weet als geen ander waar te snijden en waar niet. "Het parcours is heel snel en aangezien de wegen niet te breed zijn, moet je de koorden van de bochten maximaal weten te benutten. De moeilijkheid is dat je afhankelijk van de bocht een band kan riskeren, of een halve auto of zelfs helemaal er in kan duiken om zo volledig van die natuurlijke banking gebruik te maken. Op andere plaatsen blijf je dan weer beter op het asfalt, want anders riskeer je alles kapot te rijden. Dat maakt dit parcours zo moeilijk. De topsnelheden liggen heel hoog en de foutenmarge is zo goed als nul. Iedere foute beslissing betaal je cash. Ik heb wat ontwikkelingstests voor Peugeot Sport in Frankrijk afgewerkt en heb dus voldoende kilometers in de benen. Qua afstellingen ben ik ook goed voorbereid en klaar voor elke soort weersomstandigheden."

Foto: RIP

 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op donderdag 25 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons