van der Horst

Rally van Ieper: Loix in de aanval

Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia R5
Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia R5
Na het spijtige forfait van Kris Princen die met zijn Peugeot 208 T16 R5 in vierde stelling toefde en in het zicht van de top 3 wegens gezondheidsproblemen uit de wedstrijd moest stappen, gaat de wedstrijd onverminderd verder. We moesten wachten tot de 9de KP voor we met Freddy loix een Belgische snelste chrono mochten noteren.
De Skoda-rijder heeft blijkbaar het ritme goed te pakken, want hij draaide twee besttijden op rij en legt zodoende meer druk op de top 3. Haalt Loix zijn gehieme wapen boven en tracht hij de verzamelde concurrentie in de val te laten trappen?

Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5 Godrive
Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5 Godrive
De eerste besttijd van de eerste lus van de tweede dag over drie KP’s was nog voor leider Breen die het nipt met 3/10 sec. haalde van een ontketende Loix. Diezelfde Loix, door het forfait van Princen opgeschoven naar de vierde plaats in de tussenstand, zit in het goede ritme. Getuige hiervan zijn de twee besttijden die hij uit zijn mouw schudde op de KP’s van Watou en Westouter-Boeschepe. Hierin kon hij de kloof met de top 3 verkleinen en vooral met Lefebvre wist hij het verschil van 15 seconden naar 7 seconden te reduceren. Ook op Bouffier, tweede in de tussenstand, is fast Freddy genaderd top op 10 seconden. We naderen stilaan een zeer spannende ontknoping.

François Delecour - Porsche 997 GT3
François Delecour - Porsche 997 GT3
Ondertussen is er ook een mooie strijd aan de gang voor de vijfde stek tussen de Ford Fiësta van Casier en de Citroën DS 3 van Verschueren terwijl achter die twee zich een secondenoorlog afspeelt tussen de Porsches van Dumas en Delecour. Beiden gaan op en soms over de limiet en strijden met hun achterwielaangedreven wagens voor de zevende plaats algemeen en de overwinning in R GT.  


Foto's: RIP - Vincent Wouters

 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op zaterdag 27 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons