van der Horst

Rally van Ieper: Loix wil Skoda R5 laten debuteren met zege

Loix-Gitsels - Skoda Fabia R5
Loix-Gitsels - Skoda Fabia R5
Wat er ook gezegd en geschreven wordt over de concurrentie; de meeste aandacht gaat automatisch naar Freddy Loix, de man die reeds negen maal deze wedstrijd in de kattenstad op zijn conto zette en er uiteraard een tiende zege aan wil toevoegen. Daarnaast zal fast Freddy beschikken over de nagelnieuwe Skoda Fabia R5 en dat is een Europese primeur. Met 19 deelnames en 9 zeges voor maar 2 opgaves zal hij inderdaad opnieuw de te kloppen man zijn.
Vanaf vrijdag gaat hij samen met corijder Johan Gitsels en met de ŠKODA Fabia R5 by BMA-Autosport op zoek naar een tiende zege.

“Wat ik het strafste vind is dat ik bij mijn 20e deelname nog steeds tot de favorieten hoor. Dat vind ik toch wel speciaal. Mijn kansen voor dit weekend schat ik hoog in al weet ik dat ik alles uit de kast zal moeten halen om te winnen. Abbring, Lefebvre en Princen hebben ongeveer dezelfde speed als ik. Dat wordt knokken tot de laatste klassementsrit maar dat is mooi voor ons en voor het steeds enthousiaste publiek. De rally van Ieper is een buitenbeentje in het kampioenschap omdat de organisatie er steeds in slaagt om een sterk deelnemersveld bij elkaar te krijgen. Dat was vroeger het geval en nu is dat nog steeds zo. De sfeer op de Grote Markt voor, tijdens en na de rally is uitzonderlijk.”

“Het testwerk dat we op zondag deden kan je niet vergelijken met de testen die we de voorbije weken en maanden in Tsjechië en Italië deden” vult Johan Gitsels aan. “De Ieperse wegen zijn zo uniek, met niets te vergelijken. Nergens ter wereld snij je een bocht zo fel af als in Ieper. We hebben hard gewerkt en de crew van BMA-Autosport heeft alles wat we vroegen tot in de details uitgevoerd. Met de ŠKODA Fabia R5 zullen we bochten helemaal anders nemen dan met de ŠKODA Fabia S2000. De rempunten zullen anders zijn net als de topsnelheid of een situatie die we tegen een topsnelheid zullen nemen. Een ‘à fond’ met de ŠKODA Fabia S2000 zal wellicht geen ‘à fond’ zijn met de ŠKODA Fabia R5.  Dat wordt wennen, dat wordt aftasten en dat wordt pennen. Veel pennen”.

Foto: Loix Press



 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op donderdag 25 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons