van der Horst

Rally van Ierland: Breen en Barrable strijden om thuiszege

Craig Breen - Peugeot 208 T16
Craig Breen - Peugeot 208 T16
Op twee korte show KP’s van anderhalve kilometer lang na is de eerste dag van de Rally van Ierland achter de rug. De rally lijkt uit te draaien op een Iers duel tussen Craig Breen en Robert Barrable terwijl EK leider Kajetan Kajetanowicz op vinkenslag ligt om een foutje van zijn concurrenten meteen af te straffen.
  • STX Motorhomes
Twee lussen van telkens twee KP’s stonden vandaag op het programma om dan dag 1 af te sluiten met twee korte KP’s.

De Ierse Fordrijder Barrable, die gisteren de snelste kwalificatie achter zijn naam zette, mocht de wedstrijd openen en was na de eerste KP ook meteen de eerste leider voor de Peugeot van Breen en de Ford van de Brit Alastair Fisher. EK leider Kajetan Kajetanowicz kreeg meteen 11 seconden aan zijn broek en klokte pas de vijfde chrono, ex aequo met de Fransman Consani.

Breen zette op zijn beurt twee snelste chrono’s achter zijn naam en pakte de leiding over. Tijdens de tweede lus pakten Barrable, Breen en Kajetanowicz om beurt een KP zege en net voor de laatste twee korte proeven van de eerste dag leidt Breen nog steeds in eigen streek voor Barrable die volgt op 10,9 seconden van zijn landgenoot. De Pool Kajetanowicz zakte op een bepaald moment terug naar de zesde plaats, maar hij kon toch de eerste dag afsluiten op de derde plaats op een kleine halve minuut van zijn voornaamste opponent.

Fisher was goed gestart, maar ging op de derde KP van de baan en moest de handdoek gooien. Ook de Fransman Consani moest de wedstrijd verlaten met een defecte schakelbak. De derde in de stand om de titelstrijd reed nochtans een zeer goede wedstrijd en stond na de eerste lus op de derde plaats op amper 10 tellen van Breen.

Ook onze landgenoot Gino Bux staat reeds te voet. 19 juniors stonden aan de start en Bux realiseerde in de eerste KP de zevende chrono, maar dat was dan ook zijn laatste wapenfeit na technische tegenslag in de tweede KP.  

Foto: ERC.ComDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op vrijdag 3 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Ierland.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons