van der Horst

Rally van Ierland: Voorbeschouwing Gino Bux & Eric Borguet

Eric Borguet & Gino Bux
Eric Borguet & Gino Bux
Voor de eerste keer in zijn jonge carrière komt Gino Bux aan de start van een rally die hij al eerder heeft afgewerkt. Op de wegen van het Circuit of Ireland hoopt de vertegenwoordiger van het RACB National Team, nog steeds met Eric Borguet als corijder, gebruik te maken van zijn ervaring van vorig jaar om met zijn zwart-geel-rode 208 R2 van Peugeot België-Luxemburg deel uit te maken van de kopgroep in FIA ERC Junior.
Begin deze week trokken Gino Bux en Eric Borguet in een typisch Iers weertje naar de wedstrijd waar ze hun eerste Europese prestaties neerzetten.
Maandag werkten we een door het team georganiseerde testsessie af”, stelt ’s lands rallyhoop. “90 km. hebben we met de Peugeot 208 R2 gereden, zowel op natte als droge wegen. Dat liet ons toe om afstellingen voor wisselende weersomstandigheden te bepalen en die zullen we dit weekend wel kunnen gebruiken. Tijdens de verkenningen bleken de weergoden trouwens ook al heel wispelturig.  Soms reden we in volle zon, waarna het asfalt door een hevige stortbui onder water werd gezet. Soms was daar zelfs amper tien minuten voor nodig.
 
Of hoe een reeds pittige rally nog wat meer te kruiden… “Het is een heel compact en lastig parcours”, benadrukt Gino. “We rijden steeds op smalle wegen, die er soms heel hobbelig bijliggen. En af en toe moet dat tegen hoge snelheid. Gelukkig levert het asfalt veel grip op, ook in natte omstandigheden.
 
Het is echter wel een parcours waar Bux en Borguet ook vorig jaar al de banden van de Peugeot 208 R2 op lieten rollen. “Klopt, voor de eerste keer hebben we wat herkenningspunten”, analyseert Eric. “Het tracé van de editie 2015 van het Circuit of Ireland is voor 70% gelijk aan dat van 2014. Toch zijn we van een wit blad vertrokken. Niet dat ons notasysteem verschilt van dat van twaalf maanden geleden, maar we nemen wel op een andere manier nota’s. Verfijnder, preciezer en vooral met heel wat minder woorden. Ervaring, heet dat.

RACB pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rally Championship op donderdag 2 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Ierland.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons