van der Horst

Rally van Mexico: Beresterke Neuville in brokkenrace

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
De eerste echte wedstrijddag van de Rally van Mexico is halfweg en rond het middaguur plaatselijke tijd hadden de piloten reeds vier van de acht KP’s achter de kiezen. Het werd een ware veldslag op het onverhard in Mexico met verschillende toppers die zich reeds verslikten op de eerste wedstrijddag.
  • Heinz Performance
Ogier en Neuville krijgen de eer om het parcours schoon te vegen en zijn dus in theorie benadeeld tegenover de rest van het veld. Maar daar is momenteel weinig van te merken, want net dit duo beheerst de wedstrijd volledig.

Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Onze landgenoot was anderhalve seconde sneller dan Ogier tijdens de openingsproef, maar werd verslagen met een halve seconde door de Citroën van Kris Meeke. Dit bracht Neuville wel  op 2/10 sec. van leider Ogier voor de start van de gevreesde El Chocolate over 44 km. De wedstrijd werd geneutraliseerd door de zware sortie van de Est Ott Tanak die een duik in een meer maakte, maar samen met zijn co er met een nat pak vanaf kwam. De Ford Fiësta verdween volledig onder water en op de beelden (zie lager op deze pagina) was duidelijk te zien dat het rechter voorwiel een eigen leven ging leiden voor de fatale duik.

De volgende proef van El Chocolate bracht de piloten naar een hoogte van bijna 2800 meter en daar was Ogier duidelijk de snelste voor Østberg , Evans, Latvala en Neuville. Onze landgenoot moest 13,1
sec. toegeven op Ogier, maar bleef nipt tweede voor Latvala.  

Hier verloren we de Hyundai van Paddon met problemen aan de ophanging terwijl ook Meeke uit de wedstrijd verdween na een sortie. Kubica verloor dik 10 minuten na een uitstap in het decor.

Op de derde KP over 15,54 km zette Neuville een schitterende scratch neer en pakte 4,4 sec. terug op Ogier die de tweede tijd klokte.

Ogier was dan weer opnieuw de snelste op de korte straat KP (1,37 km) van Leon en zodoende werd de eerste lus afgesloten met de Franse wereldkampioen aan de leiding met een saldo van 9,6 sec. voor op Neuville die op zijn beurt een mooie voorsprong uitbouwde op Latvala, Østberg en Mikkelsen, die volgen op respectievelijk 15,8”, 24,4” en 34” van de leider.Foto's: WRC.com - Willy WeyensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 6 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Mexico.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons