van der Horst

Rally van Mexico: Neuville out na koprol (Update)

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Dat Thierry Neuville aan een schitterende rally bezig was lijdt geen twijfel. Hij was vandaag de enige die erin slaagde om Ogier in zijn VW Polo te bedreigen. Tijdens de tweede doortocht op de 44,13 km lange KP van El Chocolate ging het mis. Neuville was in volle aanval en de snellere van Ogier tot de Hyundai rijder op één kilometer van de meet over de kop ging waarbij onder meer de radiator beschadigd raakte. Neuville verliet de wedstrijd en zal waarschijnlijk morgen herstarten, maar dan uiteraard niet meer voor de knikkers.

Update

Er zijn meer details bekend over de omstandigheden van de crash. Zo kreeg Thierry Neuville een lekke band naar het einde toe, wat volgens Hyundai de aanleiding was voor de crash. "Ik ben zeer teleurgesteld", zegt Neuville in een reactie. "We waren in strijd, aan het pushen en genoten er van. Dit is helaas hoe de zaken gaan en nu moeten we vooruit blikken en ons best doen." Onze landgenoot deelde overigens ook persoonlijk in de klappen, want hij verloor zijn GSM bij het incident...

Foto: WRC.com



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 6 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Mexico.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons