van der Horst

Rally van Mexico: Ogier op weg naar hattrick

Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
De Fransman Sébastien Ogier is op weg om na de Monte Carlo en de Rally van Zweden ook de Rally van Mexico achter zijn naam te schrijven. De tweevoudige wereldkampioen kreeg tijdens deze loodzware afvallingsrace met Neuville en Latvala twee sterke tegenstanders. Maar beiden gingen van de baan, waardoor de VW Rijder opnieuw vrije baan heeft richting een derde zege op rij.
Nadat op vrijdag onze landgenoot Thierry Neuville zijn Hyundai i20 WRC na een lekke band, gevolgd door een koprol, de wedstrijd moest verlaten nam de Finse VW rijder Jari-Matti Latvala dankbaar de tweede plaats over om op zijn beurt Ogier het vuur aan de schenen te leggen.

Beide VW rijders openden sterk tijdens de eerste KP van de derde dag, maar een proef verder ging het verkeerd voor Jari-Matti Latvala. De VW rijder ging te wijd en raakte een berm waardoor de ophanging afbrak. Meteen werd de wedstrijd een tweede maal onthoofd en had Ogier ineens een voorsprong van 50 seconden op de Citroën van de Noor Mads Østberg en 1min17 op diens landgenoot Andreas Mikkelsen in de tweede nog overblijvende VW Polo.
Nadien wonnen Dani Sordo en Robert Kubica elk nog een proef, terwijl Mads Østberg nog eens extra tijd verloor en zodoende na de 16de KP amper nog zes seconden bonus heeft in de strijd om de tweede plaats met zijn landgenoot Mikkelsen.

Onze landgenoot Neuville startte vandaag opnieuw in Rally2 met dik 20 minuten achterstand op de leider en op de 19de plaats. Op enkele proeven van het einde van dag 3 was hij reeds opnieuw opgeklommen naar de 12de plaats, maar het verschil met een plaats binnen de top 10 is nog steeds zeven minuten. Voor de punten zal hij moeten rekenen op nog enkele uitvallers en uiteraard een goed resultaat in de Power Stage.

Foto: Willy Weyens
 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zondag 8 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Mexico.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons