van der Horst

Rally van Mexico: Ogier snelst in shakedown voor Neuville

Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Regerende wereldkampioen en leider in het kampioenschap na twee wedstrijden, Sébastien Ogier, was in zijn VW Polo R WRC de snelste in de shakedown van de Rally van Mexico. Thierry Neuville was met de geëvolueerde (injectiesysteem) Hyundai i20 WRC tweede, net voor de Citroën DS 3 WRC van de Brit Kris Meeke, de tweede VW Polo in handen van de Fin Jari-Matti Latvala en de tweede Citroën van de Noor Mads Østberg, die een ex aequo draaiden.
Na twee winterse wedstrijden in Monte Carlo en Zweden moeten de piloten hun derde wedstrijd van het seizoen afhaspelen in totaal andere omstandigheden. Zwaar onverhard en in hoge temperaturen. In tegenstelling tot het begin van het seizoen is de startvolgorde volgens de tussenstand van het kampioenschap. Voor Ogier maakt dit geen verschil en de Fransman moet voor de derde maal op rij als eerste de baan op als stofzuiger. Ook Neuville, tweede in de tussenstand, zal zijn deel van het schoonvegen voor de wielen krijgen. De wedstrijd begint op donderdagavond met twee superspeciales over 5,61 km., maar door het grote tijdsverschil tussen Europa en Mexico waren de heren op het moment van dit schrijven nog niet in actie gekomen.


1.Sébastien OgierVolkswagen Polo R3min 47.6sec
2.Thierry NeuvilleHyundai i20+ 2.2sec
3.Kris MeekeDS 3+ 2.5sec
4=Jari-Matti LatvalaVolkswagen Polo R+ 2.6sec
4=Mads ØstbergDS 3+ 2.6sec
6.Andreas MikkelsenVolkswagen Polo R+ 2.7sec
7.Robert KubicaFord Fiesta RS+ 3.0sec
8.Dani SordoHyundai i20+ 5.0sec
9.Ott TänakFord Fiesta RS+ 6.4sec
10.Elfyn EvansFord Fiesta RS+ 6.5sec

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 6 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Mexico.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons