van der Horst

Rally van Portugal: Latvala verliest wat terrein - Neuville out

Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
De eerste lus van dag 3 is achter de rug en Volkswagen rijder Jari-Matti Latvala leidt nog steeds de dans voor de Ier Chris Meeke in de Citroën DS 3 en Andreas Mikkelsen in de tweede VW Polo. WK leider Ogier volgt in vierde positie terwijl Neuville van de baan knalde en moest opgeven.
De Finse VW rijder Jari-Matti Latvala sloot gisteren de eerste grote dag af met een voorsprong van 11,1 sec. op de Citroën DS 3 van Kris Meeke, 16 sec. op de VW Polo van Mikkelsen, 17,8 sec. op de Ford van Ott Tanak en 21,8 tellen op de Hyundai van de Spanjaard Sordo. Niet minder dan vier verschillende merken binnen een dikke seconde van elkaar dus.

Op zaterdag tijdens de derde dag staan twee lussen van telkens drie KP’s op het programma waarvan de eerste nu reeds achter de rug is. Meeke wist twee KP’s achter zijn naam te zetten tegen een voor Mikkelsen. Zodoende komt de Ier terug tot 6,1 sec. van de Fin terwijl ook Mikkelsen enkele seconden kon goed maken op zijn teammaat. Ook Ogier kon een zestal seconden goed maken en springt over Sordo en Tanak naar de vierde plaats in de voorlopige tussenstand. Deze twee verloren vandaag veel tijd door een slechte bandenkeuze en volgen op de vijfde en zesde plaats met een respectievelijke achterstand van 49 sec. en 1min02 sec. van de leider.

Voor Thierry Neuville is de rally over. Hij ging over de kop met zijn Hyundai in de eerste KP en moest opgeven. Evans moest via Rally2 vandaag als eerste de baan op, maar hij ging in het decor en de wagen vatte vuur. De daarop volgende Al-Quasimi stopte bij de onfortuinlijke Fordrijder om het vuur te helpen blussen. Ogier heeft nu enkele stofzuigers voor hem uitrijden en zodoende lukte hij betere chrono’s dan gisteren. Neuville ging na 2,9 km over de kop en moest de strijd staken. Op dat moment was onze landgenoot negende in de tussenstand.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 23 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Portugal.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons