van der Horst

Rally van Portugal: Nabeschouwing DG Sport Competition

Twee rally’s, twee overwinningen en een stevige eerste plaats in het Junior- en WRC3-kampioenschap: de WK-campagne van Quentin Gilbert-Renaud Jamoul en DG Sport Competition had moeilijk beter kunnen beginnen. Na op de wegen van de Monte Carlo zegevierend aan het seizoen te zijn begonnen werden het Frans-Belgische duo en het team DG Sport Competition in het noorden van Portugal met een heel andere uitdaging geconfronteerd
  • Dreamdrive
“We hadden ons aan een hele moeilijke wedstrijd verwacht… en we kregen gelijk”, stelde technisch directeur Alain Georges glimlachend. “De wagens van de kleinere categorieën, zoals onze DS3 R3 Max, werden op de onverhardwegen zwaar op de proef gesteld, ook al omdat die wegen door de 4x4-toppers danig werden stuk gereden. Ook de hitte was de oorzaak van heel wat zorgen, en zeker de elektronica werd op de proef gesteld. Maar onze ingenieur Lionel Hansen wist die problemen onmiddellijk te identificeren en de efficiëntie van het team hebben het verschil gemaakt: de auto kon telkens in optima forma opnieuw vertrekken. Quentin en Renaud wisten het werk schitterend af te werken en punten te s coren die bij de afrekening zwaar zullen doorwegen. Het hele team van DG Sport Competition heeft getoond dat ze hun plaats hebben op het hoogste niveau. En we zijn nog maar pas begonnen!”

De analyse van de technisch directeur wordt gestaafd door het duo, die het belang van de strategie in het succes benadrukken: “Vrijdag namen we ons voor om relatief rustig aan de wedstrijd te beginnen, en na de eerste lus lagen we op een zesde plaats, op een veertigtal seconden van de leiders”, legt Quentin Gilbert uit. “Na wat afstellingen te hebben bijgesteld verhoogden we bij de tweede passage het tempo. Onze directe tegenstanders in JWRC en WRC3 wilden hetzelfde doen… en sommige onder hen betaalden er de prijs voor! Bij de terugkeer in het assistentiepark lagen we op kop, met acht tellen voorsprong op onze naaste achtervolgers.”

Omdat ze kost wat kost het contact met de leiders wilden behouden gingen ook die achtervolgers in de fout en op zaterdagmiddag had het duo van DG Sport Competition al zicht op de zege: “Vanaf dan konden we de wedstrijd controleren”, stelt Renaud Jamoul. “Niet de meest opwindende aanpak, maar kom, ze leverde wel resultaat op. Gedurende de hele rally hebben we geen enkele fout gemaakt, geen enkele keer lek gereden en een gestaag tempo aangehouden, zonder de mechaniek op de proef te stellen. En zo reden we naar de overwinning.”

Zowel in JWRC als in WRC3 beschikken de vertegenwoordigers van DG Sport Competition nu over een ruime voorsprong, want ze hebben een perfecte score van 50 punten achter hun naam staan. De volgende afspraak is begin juni, in Polen. “Ook daar zullen we ons geduldig en intelligent moeten tonen willen we dikke punten scoren. Het doel is om in het kampioenschap zo snel mogelijk een onoverkoombare voorsprong te creëren, om dan de teugels te kunnen vieren en te bewijzen dat we niet alleen rally’s kunnen uitrijden, maar ook heel snel kunnen gaan. Alles op zijn tijd, evenwel. Nu willen we eerst nog genieten van deze tweede opeenvolgende WK-zege voor DG Sport Competition!”
 
DG Sport Competition Press
 

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op dinsdag 26 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Portugal.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons