van der Horst

Rally van Portugal: Meeke op een zucht van de zege

Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Twee lussen van drie KP’s stonden er op het menu tijdens de derde wedstrijddag. Meeke vertrok met zijn Citroën DS 3 WRC op pole position met een dikke halve minuut bonus op Ogier die opnieuw het parcours moest openen. Neuville stond knap vijfde en tweede Hyundai na Sordo, maar lang zou het meer duren voor onze landgenoot die uitval met benzineproblemen.
Andreas Mikkelsen / Ola Floene - VW Polo R WRC
Andreas Mikkelsen / Ola Floene - VW Polo R WRC
Tijdens de eerste lus van de derde wedstrijddag ging de Brit Meeke door op zijn elan. Hij realiseerde opnieuw een hattrick en diepte zijn voorsprong verder uit tot 1min2sec. op Ogier die op zijn beurt 13 seconden bonus had op zijn ploegmaat Mikkelsen die de derde plaats van Sordo overnam.

Tijdens de tweede identieke lus van drie KP’s ging Meeke iets van het gas en realiseerde Mikkelsen twee besttijden. De VW rijder kwam zodoende tot op een halve seconde van ploegmaat Ogier die dan weer de laatste KP van de dag achter zijn naam zette.

Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Op zondag worden nog vier KP’s afgewerkt of 67 km tegen de klok. Met een voorsprong van respectievelijk 45 en 48 seconden op de Polo’s van Ogier en Mikkelsen zou het niet meer mogen verkeerd lopen voor Meeke en Citroën. Gezien het duo geen volledig WK afwerkt zal het opnieuw Ogier zijn die mogelijk de beste zaak doet indien hij Mikkelsen kan afhouden voor het zilver. Sordo staat vierde en kan amper nog worden bedreigd door Camilli en Latvala die mooi terug vocht naar de zesde stek na de problemen met de stuurbekrachtiging.

Foto's: RIP
 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 21 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons