van der Horst

Rally van Portugal: Meeke op weg naar de zege?

Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Tijdens de tweede lus van de tweede wedstrijddag lukte de Brit Kris Meeke een loepzuivere hattrick en won drie KP’s op rij nadat hij ook reeds twee KP’s achter zijn naam schreef tijdens de openingslus. Zodoende boekte Citroën vijf KP zeges op zes en staat nu riant aan de leiding. Ook in de Monte Carlo toonde Meeke reeds zijn potentieel en de snelheid van zijn Citroën en dit ondanks hij geen volledig WK programma rijdt.
  • Powercars
Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Na de ochtendlus moesten de heren in de namiddag dezelfde drie KP’s nog een tweede maal afwerken om dan de dag te besluiten met twee korte showetappes. Meeke won de eerste KP van de tweede lus, maar net na de doortocht van Ogier ging het mis met Hayden Paddon die met zijn Hyundai in een ravijn donderde, waarop zijn wagen uitbrandde. Pech voor de Hyundai rijder die de Rally van Argentinië achter zijn naam zette en op de tweede plaats stond in het kampioenschap na Ogier. Ook Tanak ging op dezelfde plaats in de fout waarop de KP werd geneutraliseerd.

Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Meeke, ook deels geholpen door zijn hoog startnummer, ging door op zijn elan en diepte tijdens de twee resterende KP’s zijn voorsprong verder uit. De twee korte slotproeven werden gewonnen door Neuville, maar veel verandering kwam er niet meer in de tussenstand.



Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Meeke leidt de wedstrijd met een mooie voorsprong van maar liefst 32 tellen op Ogier, terwijl een schitterende Sordo zijn Huyndai op een voorlopige knappe derde plaats parkeerde op amper 5,4 seconden van de regerende wereldkampioen. Mikkelsen blijft met de tweede Volkswagen nipt binnen de minuut en is vierde voor Neuville die erg rustig van start ging, maar nadien mooie chrono’s op de tabellen zette. De derde Polo van Latvala staat pas 9de en verloor een pak tijd door een defecte stuurbekrachtiging.  

Op zaterdag staan opnieuw twee lussen van telkens drie KP’s op het menu. Goed voor totaal 165 km tegen de klok op onverhard.

Foto's: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 20 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons