van der Horst

Rally van Portugal: Meeke opent verschroeiend

Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
In de Rally van Portugal is de eerste lus van drie KP’s achter de rug en het was de Brit Kris Meeke die zijn Citroën DS 3 WRC naar de leiding loodste vanaf de eerste KP van dag 2. Meeke, die eerder reeds bewees uit het goede hout te zijn gesneden, maakte het verschil op de eerste twee klassementsproeven en leidt nu met 11,5 seconden voorsprong op WK-leider Sébastien Ogier.
  • Prospeed Competition
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Een en ander zal wel te maken hebben met zijn hoge startpositie, maar de Britse TGV toonde reeds eerder met de snelste mee te kunnen. Ogier volgt zoals gemeld in tweede positie op 11 tellen, terwijl Sordo, Tanak en Latvala de top 5 rond maken. Hayden Paddon en Andreas Mikkelsen strijden voor een plaats binnen de top 5, terwijl Thierry Neuville reeds tegen een achterstand van 40 seconden aankijkt en op een voorlopige achtste plaats staat, voor Stéphane Lefebvre en Mads Østberg. De vierde Hyundai in de wedstrijd, het exemplaar van de Nederlander Kevin Abbring, moest de strijd staken na een probleem met de stuurinrichting.

Pontus Tidemand - Skoda Fabia R5 WRC2
Pontus Tidemand - Skoda Fabia R5 WRC2
Pontus Tidemand staat ruim aan de leiding in WRC2 en staat bovendien mooi twaalfde algemeen. De Zweed leidt de WRC2 met zijn Skoda Fabia R5, voor merkgenoot Nicolas Fuchs, de Brit Elfyn Evans in de Ford Fiësta R5 en de Tsjech Jan Kopecky, eveneens in een Skoda. Onze landgenoot Ghislain de Mevius volgt in elfde stelling. Tidemand heeft 35 tellen voor op Fuchs, Evans en Kopecky die op een zakdoek vechten voor het zilver.

Foto's: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 20 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons