van der Horst

Rally van Portugal: Ogier eerste leider voor Neuville

Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Na twaalf Franse zeges op rij, waarvan negen voor Sébastien Loeb en drie voor Sébastien Ogier, is het maar de vraag wie de Franse ban kan doorbreken in Portugal. Ogier startte in ieder geval opnieuw schitterend tijdens de 3,36 km lange openingsrit in Lousada die hij nipt won voor de Hyundai’s van onze landgenoot Thierry Neuville en zijn Spaanse ploegmaat Dani Sordo.
  • Prospeed Competition
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Andreas Mikkelsen en Jari-Matti Latvala zetten de twee overige VW Polo’s binnen de top vijf op net geen twee seconden van hun merkgenoot en WK-leider Ogier. Lousada was slechts een kleine opwarmer, op vrijdag begint het grote werk met acht KP’s over een totale lengte van 132 km. Op zaterdag staan zes proeven op het programma over 165 km tegen de chrono, terwijl de rally op zondag eindigt met nog vier KP’s over 67 km. Alles op onverharde wegen. 

Op vlak van de WK-titel 2016 zit Ogier in ieder geval nu reeds in een zetel. We zijn nog maar aan de vijfde rally toe en indien de Franse VW-rijder deze wedstrijd door een of andere reden moet staken, is hij nu reeds zeker dat hij aan de leiding blijft van het WK 2016.

Foto's: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op donderdag 19 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons