van der Horst

Rally van Portugal: Drie op een rij voor Ogier en Volkswagen

Sébastien Ogier - winner in Portugal 2013
Sébastien Ogier - winner in Portugal 2013
Onheilspellende berichten deze middag uit het Volkswagen-kamp waarin zowel leider Sébastien Ogier als de tweede in de tussenstand, Jari-Matti Latvala, met technische problemen hadden te kampen. Respectievelijk de koppeling voor Ogier en de versnellingsbak voor zijn kompaan Latvala, maar na de regroup en tijdens de laatste lus was daar niet veel meer van te merken.
  • LTF
Latvala verloor weliswaar zijn tweede positie aan Citroën-rijder Hirvonen, maar deze kon het bastion van Ogier niet meer bedreigen. En wie dacht dat de Fransman met 50 seconden voorsprong net voor de afsluitende Power Stage nog de kruimels aan de concurrentie liet, had het verkeerd voor. De VW Polo-rijder pakte ook nog eens de drie extra punten voor Østberg en Latvala.

Ogier / Ingrassia - VW Polo R WRC
Ogier / Ingrassia - VW Polo R WRC
De Franse WK-leider lukte zodoende een loepzuivere hattrick en won na de Rally van Zweden en de Rally van Mexico dit jaar nu ook in Portugal. Alleen tijdens de openingsmanche in Monte Carlo moest hij zijn landgenoot en ex-ploegmaat bij Citroën, Loeb voor zich dulden, maar vanaf dan liet hij geen spaander heel van de concurrentie. Het moet evenwel gezegd dat hij in Portugal toch meer tegenstand kreeg van onder meer de Noorse Ford rijder Østberg en de Spanjaard Sordo met zijn Citroën. Beiden gingen evenwel de boer op, terwijl Ogier opnieuw een foutloos parcours aflegde. Maar de tegenstand tekent dapper paraat en dat brengt toch nog enige spanning met zich mee.
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier telt nu na amper vier wedstrijden uit het WK Rally editie 2013 reeds 54 punten voorsprong op Mikko Hirvonen; quasi het puntentotaal van twee complete rally’s. Door deze zege en de derde plaats van ploegmaat Jari-Matti Latvala komt Volkswagen Motorsport nu ook aan de leiding bij de constructeurs.

Begin mei is er de vijfde manche in Argentinië.Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zondag 14 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Portugal.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons