van der Horst

Rally van Sardinië: Paddon nog steeds leider maar Ogier komt opzetten

Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
In de Rally van Sardinië mag de Nieuw-Zeelander Hayden Paddon als leider gaan rusten, maar zijn voorsprong van 27 seconden op Ogier werd door de Fransman deze namiddag gereduceerd tot een kleine negen seconden. Latvala telt nog steeds een achterstand van 26 tellen en werd door zijn teamgenoot voorbij gesneld. De Fin verloor op KP 9 21 seconden door een lekke band en moest de rol lossen.
Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Ook de Spanjaard Dani Sordo verloor in de afsluitende KP van dag 2 tien minuten door een afgebroken wiel op zijn Hyundai en ook de wagen van Neuville kwam niet ongeschonden uit de strijd. Sordo moest de handdoek werpen en verhuist van de vierde naar de negentiende plaats in de tussenstand. Het is afwachten of hij morgen opnieuw aan de start komt.

Naast de schitterende wedstrijddag van Paddon is ook Ogier aan een zeer mooie inhaalrace begonnen. Hij pakte 19 seconden terug op de Kiwi en we mogen ons aan een spannende derde wedstrijddag verwachten. Neuville kon niet profiteren van het wegvallen van Sordo om een plaats op te schuiven in de tussenstand gezien de Noor Mads Ostberg zich naar de vijfde plaats murwde.

Op zaterdag staan opnieuw negen KP’s op het programma.

Foto: WRC.com / Voiceofrally



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 12 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Italië.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons