van der Horst

Rally van Sardinië: Neuville nog steeds leider – Latvala opent de aanval

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Zes KP’s vandaag op het menu, verdeeld over twee lussen en goed voor een kleine 180 km tegen de klok. Gisteren sloot onze landgenoot Thierry Neuville af als leider en na de eerste lus staat de Hyundai rijder nog steeds aan de leiding, maar Latvala is gevaarlijk genaderd tot op 2,9 seconden.
Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Neuville kan nog steeds profiteren van zijn zevende startpositie, terwijl ook Latvala met een vijfde startpositie in het voordeel is tegenover zijn teammaten Ogier en Mikkelsen die het parcours openen en zodoende stofzuiger en veger  van dienst zijn.

Thierry Neuville is momenteel de hoop voor Hyundai inzake een tweede zege van het seizoen voor het Zuid-Koreaanse merk na de overwinning van Paddon in Argentinië. Zijn dichtste ploegmaat, de Spanjaard Sordo, volgt reeds in zesde stelling op anderhalve minuut. Paddon ging op vrijdag uitgebreid in de kreukels en moest naar het opgavepark, terwijl ook Abbring geen voorname rol van betekenis speelt na een pechdag op vrijdag. Maar de Nederlander was deze morgen wel het best wakker, want hij zette de snelste chrono op de tabellen van de eerste KP. De andere twee KP’s van de eerste lus gingen naar de Fords van Tanak en Östberg. Neuville volgde vlot, maar Latvala knabbelde aan zijn achterstand.

Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Het gaat momenteel nog zeer goed voor onze landgenoot die op vrijdag vijf van de acht KP’s achter zijn naam zette en die de tweede wedstrijddag afsloot met een voorsprong van respectievelijk 11, 40 en 57 seconden op de VW Polo’s van Latvala, Ogier en Mikkelsen. Latvala is de enige die in het spoor kan blijven van Neuville terwijl Ogier, Östberg en Mikkelsen op een zakdoek kibbelen voor de derde plaats, maar op dik 50 seconden van de leider.

Straks wachten de heren nog een identieke lus alvorens uit te kijken naar de slotdag met nog vier KP’s of 40 km tegen de chrono. Zal Neuville erin slagen om in Sardinië zijn tweede WK zege te behalen?

Foto's: WRC.com - RIP/Ferraro



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 11 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Sardinië.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons