van der Horst

Rally Wales: Ogier dolt met Tänak

Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Sebastien Ogier heeft zaterdagmiddag Ott Tänak duidelijk getoond dat hij zich geen illusies moet maken in de rally van Wales. De Est knabbelde wat van zijn achterstand weg zaterdagmiddag, maar Ogier zette alles recht met een blitstijd zaterdagmiddag. Thierry Neuville ligt op koers voor zijn vierde opeenvolgende podium.
Na zestien proeven controleert Ogier beheerst de rally van Walles. Tänak kon zaterdagmiddag in zijn Ford Fiesta wat van zijn achterstand wegwerken maar de Fransman zette de Est met één gerichte aanval terug op bijna 34 seconden.

Thierry Neuville staat nog altijd derde. De Belg moet nog altijd uitkijken voor Hayden Paddon. Zijn teamgenoot bij Hyundai staat op maar 12.6 seconden van de Oostkantonner. De twee vechten een mooi duel uit maar wel al op ruim anderhalve minuut van een ongenaakbare Ogier.

In de achtergrond blijft alles onveranderd. Kris Meeke staat met zijn DS3 nog altijd vijfde, Dani Sordo is zesde en zet een derde Hyundai in de top zes. Mads Östberg is eerste officiële M-sportrijder op een zevende plaats, maar zal die positie wellicht nog moeten afstaan aan Jari-Matti Latvala die flink aan het oprukken is in zijn Volkswagen Polo WRC. De Fin kende gisteren transmissieproblemen.

De rally eindigt zondagmiddag. Er moeten nog zes klassementsproeven worden afgewerkt.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 29 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Wales.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons