van der Horst

Rally Wales: Ogier eerste leider

Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
De kersverse wereldkampioen Sebastien Ogier wil dit seizoen duidelijk nog de puntjes op de i zetten. In Wales, de voorlaatste manche van het kampioenschap, gaat hij na vier klassementsproeven aan de leiding. Ott Tänak bevestigt al het goede van de shakedown en is Ogiers dichtste belager.
Met twee besttijden hijst Sebastien Ogier zich op kop van de rally van Wales. Ott Tänak deed weliswaar even goed. In zijn Fiesta klokte de Est ook twee besttijden. Hij staat op amper 7,7 seconden van de Franse wereldkampioen, ondanks een minder gunstige startpositie.

Voor de derde plaats op het virtuele podium is een hevige strijd ontstaan tussen de Volkswagen van Jari-Matti Latvala, de DS3 van Kris Meeke en de Hyundai i20 van Hayden Paddon. De drie zitten op amper een halve seconde van elkaar, weliswaar op ruim een halve minuut van de wedstrijdleider.

Stéphane Lefebvre - DS3 WRC
Stéphane Lefebvre - DS3 WRC
Craig Breen volgt in de tweede DS3 op amper vijf seconden van het triolet, Thierry Neuville is zevende en een tiental seconden verwijderd van het virtuele podium. De Belg kan wel een gouden zaak doen in het kampioenschap, want Andreas Mikkelsen kent technische problemen op zijn Volkswagen Polo. De Noor dreigt ver weg te zakken in het klassement vrijdagmiddag en doet zo een slechte zaak in de strijd om de vice-titel.

Foto: VW Motorsport en Citroën Racing

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 28 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Wales.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons