van der Horst

Rally Wales: Ogier ment in Wales

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Na de openingslus op zaterdag blijft Sebastien Ogier de onverstoorde leider in de rally van Wales, de op één na laatste WK-manche. De Franse wereldkampioen heeft na negen van de 22 proeven een stevige voorsprong op Ott Tänak. Thierry Neuville probeert zijn derde plaats te verstevigen.
  • Powercars
De Franse wereldkampioen behoudt op zaterdag zijn riante voorsprong op de Fiesta WRC van Ott Tänak. Ogier was bijlange niet zo autoritair als vrijdag en liet een besttijd aan Tänak en Neuville. Tänak kwam wel geen meter dichter en blijft hangen op ruim 36 seconden van de leider.

Neuville kon met zijn besttijd zijn derde plaats een beetje verstevigen. De Belg toonde zich op de eerste drie proeven op zaterdag twee keer sneller dan zijn teamgenoot bij Hyundai Hayden Paddon en heeft nu bijna 7 seconden voorsprong op de Nieuw-Zeelander. De Hyundai's wisten ook afstand te nemen van Kris Meeke en zijn DS3 WRC.

Verder blijft de stand na de vrij korte openingslus onveranderd.

Foto: Hyundai Motorsport

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 29 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Wales.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons