van der Horst

Rally Wales: Ogier ruikt 38ste zege

Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Met nog drie proeven te gaan in de Rally van Wales is Sebastien Ogier zo goed als zeker van zijn zesde seizoenszege. De Fransman behoudt een ruime voorsprong op de Ott Tänak. Voor Thierry Neuville lonkt een nieuwe podiumplaats.
  • Dreamdrive
Met drie besttijden probeert Ott Tänak in zijn Ford Fiesta de druk op de ketel te houden, maar Ogier heeft nog altijd 25 seconden voorsprong met enkel drie, relatief korte, proeven te gaan. De Franse wereldkampioen controleert de rally meesterlijk en lijkt ongestoorde naar zijn vierde opeenvolgende WK-zege te rijden.

In de strijd voor het podium blijft Thierry Neuville in zijn Hyundai i20 voorlopig aan het langste eind trekken. Zijn Nieuw-Zeelandse teamgenoot Hayden Paddon blijft hangen op ongeveer 12 seconden en erkent dat Neuville alles onder controle heeft op dit moment.

Kris Meeke is in zijn DS3 WRC op weg naar de vijfde plaats, Dani Sordo in zijn Hyundai i20 WRC naar een zesde plaats. Deze ochtend wipte Jari-Matti Latvala in zijn Polo wel nog over Mads Östberg die met zijn Fiesta geen vuist kan maken tegen de snelle Fin.

In de strijd in WRC2 heeft Esapekka Lappi in zijn Skoda Fabia R5 voorlopig alles onder controle. De Fin heeft bijna een minuut voorsprong op zijn landgenoot Teemu Suninen en teamgenoot Pontus Tidemand. op die manier houden ze de titelstrijd open. Vanochtend schreef Hyundai ook een beetje geschiedenis dankzij Kevin Abbring die de eerste WRC2-scratch neerzette met de nieuwe Hyundai R5.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 30 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Wales.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons