van der Horst

Rally Wales: Ogier walst in Wales

Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Sebastien Ogier staat na de openingsdag in de rally van Wales, de voorlaatste manche van het WK, autoritair op kop. De Franse wereldkampioen diepte in zijn Volkswagen Polo WRC zijn voorsprong op de Ford Fiesta van Ott Tänak na de middag uit. Thierry Neuville staat in zijn Hyundai i20 WRC na een moeilijk begin opnieuw op het virtuele podium.
  • Powercars
Ogier kende een uitstekende middag met drie besttijden op rij, waarmee hij zijn totaal op vijf scratches bracht. Op de slotproef ging het moeizamer voor de Fransman die problemen kreeg met de aandrijving. Er zit duidelijk iets fout bij VW want Andreas Mikkelsen kende soortgelijke problemen sinds deze ochtend en ook Jari-Matti Latvala moest na de middag de rol lossen door hetzelfde euvel. Desondanks blijft Ogier op kop van de rally, met een voorsprong van ruim 37 seconden op Ott Tänak die in het slot nog lek reed.

Stéphane Lefebvre - DS3 WRC
Stéphane Lefebvre - DS3 WRC
Neuville besloot de openingsdag met een mooie besttijd en sprong op die manier niet enkel over zijn teamgenoot Hayden Paddon, maar ook over Kris Meeke in zijn DS3 WRC. De Oostkantonner staat dus opnieuw op een virtuele podiumplaats, al blijft de strijd wel spannend. Het strijdend trio volgt wel al op ruim een minuut van Ogier.

Dani Sordo zet een derde Hyundai in de top zes, Mads Östberg is zevende in de officiële M-sport Fiesta. Latvala kan zich nog handhaven en staat nu achtste, net voor het jonge Franse duo Stéphane Lefebvre (DS3 WRC) en Eric Camilli (Ford Fiesta WRC).

Craig Breen hield lang het tempo van de besten vol, maar ging met zijn DS3 van de baan na de middag. 

Foto: wrc.com & Citroën Racing

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 28 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Wales.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons