van der Horst

Rally Wales: Ott Tänak bijt zich vast

Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
Na veertien van de 22 klassementsproeven is Sebastien Ogier nog steeds leider in de Rally van Wales. Ott Tänak bijt zich wel vast en kon de kloof tijdens de middaglus herleiden tot 25 seconden. Thierry Neuville wordt steviger derde.
Ogier liet tijdens de middag in zijn Volkswagen Polo WRC wat begaan. Dat gaf Ott Tänak de kans om de kloof op de leider met een tiental seconden te verkleinen tot ongeveer 25 seconden. De Est scoorde in zijn Ford Fiesta een perfecte drie op drie en zet zo toch een beetje druk op de wereldkampioen.

Na Tänak was Neuville de snelste. De Belg reed 's middags drie keer een derde en een keer een tweede tijd. Hij was bovenal telkens sneller dan zijn belangrijkste uitdager en teamgenoot Hayden Paddon. Neuville heeft nu in zijn Hyundai bijna vijftien seconden voorsprong op het nummer 20 van Paddon. De Hyundai's staan wel op ongeveer anderhalve minuut van de leider.

Kris Meeke is in zijn DS3 nog altijd vijfde maar de thuisrijder rijdt op eieren na twee lekke banden in de ochtendlus, maar Meeke hoeft niet achterom te kijken want Dani Sordo staat op ruim een minuut van de Brit zesde.

Ondertussen neemt een van de pechvogels van vrijdag, Jari-Matti Latvala Mads Östberg in het vizier om stek zeven.

Foto: DMack



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 29 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Wales.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons