van der Horst

Rallye Deutschland: Neuville leidt na crashes van Latvala en Meeke

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Gisteren sloten de rijders dag 2 af met nog steeds een comfortabele voorsprong van Latvala die met zijn VW Polo ging rusten met bijna een minuut voorsprong op Meeke die een ganse dag in felle strijd was verwikkeld met onze landgenoot Neuville die op een bepaald moment na de tweede KP van de tweede lus was genaderd tot op 4/10 sec van de Ierse Citroën rijder.
  • Hamofa Performance
Na de tweede doortocht op de 42 km lange Panzerplatte was Neuville nog steeds knap derde, maar moest enkele seconden toegeven op Meeke, waardoor het verschil 4,3 seconden was. Sordo stond vierde en moest de rol lossen met onze landgenoot. De Spanjaard had zijn handen vol aan de Noorse VW rijder Mikkelsen die de Spanjaard in zicht had inzake de strijd voor de vierde stek.

Met nog vier KP’s voor de boeg op de slotdag over 75 km hadden we zodoende nog enkele mooie duels in het verschiet terwijl Latvala op zijn sokken naar zijn vierde zege van het seizoen kon rijden.
Maar op de eerste KP van de slotdag ging Latvala in de fout en donderde de wijngaarden in. De opgave was onvermijdelijk en zodoende kwam de Citroën van Meeke aan de leiding met 8 seconden voor op Neuville. In zijn strijd richting Sordo maakte Mikkelsen een pirouette en verloor wat tijd.
Meeke kon deze cadeau niet verzilveren, want op zijn beurt ging hij in de fout op de tweede KP. Hij raakte een muur en verloor hierbij een wiel van zijn Citroën. Hierdoor won Neuville de KP en werd ook de nieuwe leider terwijl de tweede Hyundai van Sordo op de tweede plaats staat.

Het zou de eerste overwinning betekenen voor Neuville in WRC, negen jaar nadat François Duval het hem voordeed in de Rally van Australië 2005. Het zou meteen ook de eerste zege van Hyundai zijn in WRC en misschien via de tweede plaats van Sordo een dubbel.

Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zondag 24 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Deutschland.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons