van der Horst

Rallye Deutschland: Ogier crasht opnieuw – Neuville knap derde

Jari-Matti Latvala - VW Polo-R WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo-R WRC
De eerste lus van de tweede dag is achter de rug en Jari-Matti Latvala heeft zijn voorsprong verder kunnen uitdiepen tot een vrij geruststellende 45 seconden op Meeke die op zijn beurt nog acht tellen krediet heeft op onze landgenoot Thierry Neuville die uitstekend presteert en in volle strijd is voor de derde plaats met teamgenoot Sordo en de tweede Polo nog in wedstrijd van Andreas Mikkelsen.
Robert Kubica - Ford Fiësta RS WRC
Robert Kubica - Ford Fiësta RS WRC
Door de sortie gisteren van leider Ogier, die amper schade aan de wagen kende, maar niet meer op de KP raakte, kwam zijn teammaat bij Volkswagen, De Fin Jari-Matti Latvala aan de leiding met een mooie voorsprong op een zestal rijders die in een mooi gevecht verwikkeld waren voor de overige ereplaatsen.

Twee lussen van telkens vier KP’s staan op het menu voor zaterdag waarvan er nu reeds een achter de rug is. De Pool Kubica, die op een vochtige piste kon profitteren van zijn startpositie, wist de eerste KP te winnen en zodoende ook de eerste KP-zege van een niet-Volkswagen. Onze landgenoot Neuville werd knap tweede en kwam zodoende terug tot op 2/10 sec. van de vierde plaats van Mikkelsen

Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
De tweede KP werd geannuleerd nadat Ogier, opnieuw gestart met 10 minuten achterstand maar met het oog op de drie extra punten tijdens de Powerstage, opnieuw van de baan schoof en een vangrail parallel met de autostrade beschadigde. De Franse wereldkampioen en zijn co werden niet gewond, maar voor alle zekerheid richting hospitaal gevoerd voor een check up.

De volgende korte KP van Arena Panzeplatte werd gewonnen door Latvala voor de Hyundai van Sordo die het nipt haalde van Meeke, Mikkelsen en Neuville.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Op naar de eerste doortocht op de gevreesde en 42 km lange Panzeplatte die veelal voor scherprechter speelt. Hierin was opnieuw Latvala de snelste, maar met amper 7/10 sec. op een ontketende Thierry Neuville die Meeke, Sordo en Mikkelsen respectievelijk op 5, 6 en 13 seconden fietste. De Huyndai rijder rukt zodoende in één ruk op van de vijfde naar de derde plaats en komt op acht seconden van de tweede plaats van Kris Meeke. Sordo staat in de twee Hyundai vierde op 1,3 seconden van Neuville, terwijl Mikkelsen reeds op 12 telen staat van onze landgenoot. Het blijft dus spannend achter Latvala voor de resterende podiumplaatsen.

Foto's: Willy Weyens & Racing International Photography  



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 23 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Deutschland.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons