van der Horst

Rallye du Touquet: Opdracht volbracht voor Tom Rensonnet en Renaud Herman

Tom Rensonnet/Renaud Herman - Renault Clio Trophy
Tom Rensonnet/Renaud Herman - Renault Clio Trophy
Het seizoen van de vertegenwoordigers van het RACB National Team is eindelijk gestart. In de Rallye du Touquet wisten Renaud Herman en Tom Rensonnet gestaag vooruitgang te boeken, onder andere door een zo goed als foutloze wedstrijd af te werken. Aan het stuur van de zwart-geel-rode Renault Clio legden ze beslag op de 13de plaats van de Franse Clio Trophy.
  • Dreamdrive
Het was zo ongeveer de allereerste rally uit de nog jonge carrière van Tom Rensonnet. Met uitzondering van een provinciale rally en de in danteske omstandigheden afgewerkte Aarova Rally van vorig jaar kreeg de jonge rekruut van het RACB National Team dit weekend zijn eerste rallymeters voor de wielen geschoven, en dan nog wel in het heel hoogstaande Franse rallykampioenschap. In die context wisten Tom Rensonnet en Renaud Herman zich uitstekend van hun taak te kwijten.

“Ze hebben om te beginnen geen onherstelbare fout begaan”, stelde Marc Duez, die als coach van het RNT de hele wedstrijd ter plaatse gadesloeg. “Dat was niet eenvoudig, wat werd bewezen door het hoge aantal schuivers die het hele weekend te noteren viel. Beter nog: naarmate de wedstrijd vorderde werden hun tijden ook steeds beter. Van de twee tellen die ze aan het begin van de wedstrijd per kilometer op de snelste rijders moesten toegeven bleef er in het slot van de rally nog slechts 1,2 seconden over. Een bemoedigende vaststelling. Bovendien viel er op de Renault Clio uit de ateliers van CRT Sport geen enkel technisch probleem te noteren.”

Rensonnet bevestigde de woorden van Marc Duez:
“Het meest amusante was de vaststelling dat de wegen er op de tweede dag veel verraderlijker bijlagen dan op de eerste”, stelde de winnaar van het RACB Rallystuurwiel. “Op vrijdag lagen de wegen er nog relatief proper bij, al was onze startpositie niet ideaal. Zaterdag kregen we nogal wat opeenvolgingen van snelle bochten voorgeschoteld, en de meeste daarvan moesten nog eens blind genomen worden ook. Dikwijls lag er bij het uitkomen van bocht losse kiezel op de baan.”

“Tom maakte geen enkele fout, met uitzondering van een klein uitstapje in een wei, wat ons ongeveer vijf seconden kostte”, preciseerde corijder Renaud Herman. “Deze Franse rally was een mooie uitdaging voor ons. In België word je per proef wel eens geconfronteerd met een verschil in grip. Hier in Le Touquet veranderde die in iedere bocht. Om maar te zeggen dat we hier heel goed hebben leren anticiperen.”

Over twee weken gaat het Belgische duo in volledig andere omstandigheden aan de slag. De vlakke wegen van Le Touquet worden dan ingeruild voor de bochtige en heuvelachtige chronoritten van de Rallye des Vosges. Nieuw terrein, nieuwe ervaringen.

RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zaterdag 29 mei 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons