van der Horst

Rallye Monte Carlo: Sébastien Ogier leidt de dans

Sébastien Ogier-Julien Ingrassia - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier-Julien Ingrassia - VW Polo R WRC
Wereldkampioen Sebastien Ogier sluit de tweede dag in de Rallye Monte Carlo als leider af. In de slotproef van de dag wipte hij opnieuw over de Citroën van Kris Meeke. Jari-Matti Latvala zet een tweede Volkswagen op het virtuele podium.
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Ogier en Meeke maken er een mooie dans van. Beide heren nemen constant de leiding van elkaar over. Op de zesde proef verstevigde Ogier aanvankelijk zijn leidersplaats, maar op de zevende proef haalde Meeke uit. “Ik volg enkel mijn instincten”, aldus de Britse Citroënrijder. Die lieten hem een beetje in de steek in de achtste en laatste proef, want Ogier gaf Meeke een dreun van tien seconden en heeft nu een voorsprong van 9,5 seconden.

Andreas Mikkelsen maakte deze middag een foutje waardoor Jari-Matti Latvala de derde plaats overnam van de Noor. Latvala was vanmorgen nog verwikkeld in een duel met Neuville, maar door een slechte bandenkeuze moest de Belg de rol lossen. Zijn teamgenoot Dani Sordo blijft problemen hebben met de wegligging van de nieuwe Hyundai i20 WRC en staat zevende. De derde Hyundairijder, Hayden Paddon, brak deze ochtend een wiel af.

Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Mads Östberg staat nog altijd zesde op regelmaat. Hij redt de eer van M-Sport, want zijn merkgenoten maakten geen al te beste beurt. Robert Kubica ging vanmorgen al van de weg af, en op de zesde proef sukkelden zowel Lorenzo Bertelli, Eric Camilli en Ott Tänak van de baan. Tänak kon wel door, weliswaar zonder achterspoiler. Hij verloor enkele minuten. Hij sluit de top tien af. Voor hem staat het Franse duo Stéphane Lefebvre en Bryan Bouffier, respectievelijk op acht en negen.

In WRC2 staat er geen maat op Elfyn Evans die na een minuut verlies op vrijdag autoritair leidt. Hij heeft anderhalve minuut voorsprong op Armin Kremer. Julien Maurin en Quentin Gilbert, met Belg Renaud Jamoul, volgen op korte afstand. Ook Yoann Bonato krijgt steeds meer voeling met het achtervolgend peloton. Nog in WRC2 moest Jourdan Serderidis en Frédéric Miclotte opgeven. Ook zij crashten deze ochtend.

Morgen staan er vijf proeven op het programma, te beginnen om 8:01uur. De deelnemers krijgen dan meteen 51,55 kilometer voorgeschoteld met de KP Lardier et Valenca. ’s Middags wordt die proef nog eens afgewerkt. De openingsmanche van het WRC eindigt zondag.

Foto's: Willy Weyens - Citroën RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 22 januari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons