van der Horst

24H Le Mans: Rebellion Racing presenteert indrukwekkende campagne voor 2013

Rebellion Racing - Lola B12/60 Toyota
Rebellion Racing - Lola B12/60 Toyota
Er bestond tot nu toe nog wat onduidelijkheid over de definitieve plannen van Rebellion Racing. Uiteindelijk gaat het team opnieuw voor een indrukwekkend programma dat het World Endurance Championship (WEC), inclusief de 24H van Le Mans en de American Le Mans Series (ALMS) omvat. Voor de WEC-meetings in Spa en Silverstone zet het Zwitserse team trouwens een extra wagen in, naast eveneens een tweede inschrijving voor Le Mans. Prost, Belicchi, Jani en Beche waren reeds aangekondigd, maar nu vervoegen ook de Chinees Con Fu Cheng en de Duitse ex-F1 piloot Nick Heidfeld de rangen.
Rebellion Racing zal met haar Lola-Toyota niet uit het Endurance racen weg te denken zijn in het komende drukke seizoen. De troepen van Bart Hayden zullen niet de tijd hebben om zich te vervelen in 2013. 

Een eerste luik van het seizoen zal in Amerika aangevat worden met de legendarische 12H van Sebring, begin maart. Beide Lola B12/60, aangedreven door de V8 3.4 liter uit de stal van Toyota/TMG, zullen het in de openingsmanche van de ALMS opnemen tegen onder meer twee Audi R18 e-tron quattro

Naast het gebruikelijke trio Belicchi/Prost/Jani komt er dus versterking op de tweede auto in de naam van voormalig F1-piloot Nick Heidfeld, die ook vorig jaar sporadisch uitkwam voor de Zwitsers. Ook Cong Fu Cheng maakte reeds kennis met het team tijdens de FIA WEC-manche in Shangai. Enige nieuwe naam, maar reeds langer bekend, is deze van de Zwitser Mathias Beche. 

De Lola's zullen te zien zijn in de ALMS (twee auto's enkel voor Sebring, één full season entry), FIA WEC (twee auto's voor Spa en Silverstone, eveneens één full season entry) en natuurlijk in Le Mans (twee auto's).

In onze autosport kalender kan u steeds de meest recente versie van de FIA World Endurance Championship kalender voor 2013 en de American Le Mans Series kalender voor 2013 aantreffen.

Foto: Martijn Wouters  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons