van der Horst

Riyad: Mercedes en Venturi mogen starten

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Mercedes-Benz EQ en ROKiT Venturi Racing krijgen groen licht om de race later deze avond aan te vatten. Beide teams werden aan de kant gehouden tijdens de kwalificaties nadat de FIA een onderzoek instelde naar het incident van Edoardo Mortara waarbij het remsysteem niet werkte tijdens een teststart en de wagen daardoor vol in de barrières reed. Ingenieurs van Mercedes moesten daardoor op zoek gaan naar de oorzaak van het probleem en tevens met een oplossing op de proppen komen, wat hen lukte.
Wagen van Edoardo Mortara na de crash
Wagen van Edoardo Mortara na de crash
Dat betekent wel dat kampioenschapsleider Nyck de Vries, Stoffel Vandoorne, Norman Nato en Mortara vanaf achteraan de grid moeten starten. Voor deze laatste is het tevens nog een vraagteken of hij überhaupt aan de start zal verschijnen. De Zwitser werd na zijn crash overgebracht naar het ziekenhuis voor een medische controle en het is nog niet bekend of hij fit verklaard is. Daarnaast hangt het ook af of zijn wagen tijdig gerepareerd werd na de zware crash deze middag. We zullen het antwoord weten om 18 uur.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 27 februari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Riyadh 2.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons