van der Horst

RNT Rally Challenge: de vijf finalisten

RACB National Team - Peugeot 208 R2
RACB National Team - Peugeot 208 R2
De tweede fase van de RNT Rally Challenge werd deze zondag in Nijvel afgewerkt. Van de 50 opgeroepen kandidaten wisten vijf rijders zich te onderscheiden. Het gaat om Jérôme Briclet, Guillaume de Mévius, Guillaume De Ridder, Samuel Lay en Lloyd Seminara. Op 7, 8 en 9 oktober nemen de vijf finalisten het op tegen de drie beste rijders van het Belgian Junior Rally Championship 2016.
De RNT Rally Challenge begon begin dit seizoen en nu werd de tweede fase, genaamd ‘Rally’ afgesloten. Herinneren we er nog even aan dat het de bedoeling is om een jonge en talentvolle rallyrijder te vinden die zal worden opgenomen in het RACB National Team.

Op zaterdag en zondag werden de 50 overgebleven kandidaten opgeroepen naar de Peugeot Driving Academy in Nijvel. “We maakten van deze faciliteiten gebruik om in alle veiligheid een selectief parcours van anderhalve kilometer uit te tekenen”, stelt Marc Duez, coach van het RACB National Team. “Het parcours bestond uit een opeenvolging van trage bochten, waarna een snel stuk kwam. Het parcours had ook een glad deel kunststof, waar de wagencontrole van groot belang was.

Elk van de kandidaten werd op een ander uur opgeroepen, om te lang wachten te vermijden, en kreeg ruim de gelegenheid om het parcours met een nederlands- of franstalige corijder het parcours te verkennen. Daarna volgden twee getimede passages aan het stuur van een Peugeot 308 1.6 BlueHDi. “De tijden werden niet samengeteld”, legt Marc uit. “Bovendien hielden we ook rekening met de progressie die er tussen de eerste en tweede doortocht werd gemaakt.

Na afloop van de test op zaterdag werden er twintig rijders weerhouden voor zondag. Naast het traditionele interview voor een jury die bestond uit Marc Duez, Wim Doms (PR Manager van Peugeot België-Luxemburg) en Geoffroy Theunis (Manager van het RACB National Team), konden de kandidaten opnieuw twee passages op het parcours afwerken, maar dit keer aan het stuur van een 208 GTi by Peugeot Sport van 208 pk.

Net zoals op zaterdag staken vijf rijders er met kop en schouders bovenuit”, stelde Geoffroy Theunis.
Zo zullen Jérôme Briclet, Guillaume de Mévius, Guillaume De Ridder, Samuel Lay en Lloyd Seminara op 7, 8 en 9 oktober worden opgeroepen voor de ‘Power Stage’, de derde en laatste fase van de RNT Rally Challenge. Op een geheime locatie worden ze geconfronteerd met de drie best geklasseerde rijder van het Belgian Junior Rally Championship na afloop van de East Belgian Rally. Op de chronorit zullen ze kunnen rijden met een Peugeot 208 R2 ui t de ateliers van DG Sport.

De winnaar van het Stuurwiel wordt onmiddellijk in het RACB National Team opgenomen en zal de Condrozrally afwerken met een zwart-geel-rode 208 R2. In 2017 neemt de jonge rekruut deel aan het Belgische junior rallykampioenschap met dezelfde 208 R2 in de kleuren van het RNT en Peugeot België-Luxemburg.

RACB National Team pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally Nationaal op maandag 19 september 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons