van der Horst

Road America: Derde zege voor Action Express Racing - klassewinst voor Palttala

Action Express Racing Corvette DP
Action Express Racing Corvette DP
De Action Express Racing Corvette DP van Christian Fittipaldi en Joao Barbosa heeft op het circuit van Road America zijn derde overwinning van het jaar binnen gehaald. Ferrari haalde het in de GTLM klasse dankzij de Risi Competizione 458 van Giancarlo Fisichella en Pierre Kaffer. Marc Goossens miste net een podiumplaats, met Dominik Farnbacher werd hij in de Viper GTS -R SRT vierde bij de GTLM’s. Markus Palttala en Dane Cameron pakten met hun Turner Motorsports BMW Z4 de zege in de GTD categorie waar jan Heylen de derde plaats pakte met de Porsche van Snow Racing.
ef169de2a2a8893e5c85e590edabe5aa639503d9.jpg
Het was een geanimeerde race op het circuit van Road America met niet minder dan zeven neutralisaties. De meeste teams stapelden de fouten op en verscheidene wagens belandden naast de baan, alleen bij Action Express Racing reed men een foutloze wedstrijd en de Corvette DP #5 van Fittipaldi en Barbosa kwam dan ook verdiend als winnaar over de streep. De Michael Shank Racing Riley-Ford van John Pew en Ozz Negri Jr. pakte de tweede plaats,  de ESM HPD ARX-03b van Scott Sharp en Ryan Dalziel vervolledigde het podium. De Wayne Taylor Racing Corvette DP die de race aanvatte als leider in het kampioen behaalde een nulscore nadat Jordan Taylor tijdens een neutralisatie van de baan ging bij het opwarmen van zijn banden, waardoor zij de kop in de tussenstand moeten afstaan aan Fittipaldi en Barbosa. Pech was er ook voor de Oak Racing Morgan-Nissan, de winnaar van de vorige manche ging van de baan na, een aanrijding met een andere LMP2 wagen met veel schade aan de wagen als gevolg.

Palttala/Cameron - Turner Motorsports BMW Z4
Palttala/Cameron - Turner Motorsports BMW Z4
Een slechte kwalificatie ten spijt ging de overwinning in de GTLM klasse toch naar de Risi Competizione Ferrari 458 van Giancarlo Fisichella en Pierre Kaffer, die konden profiteren van de verschillende neutralisaties om op te klimmen in het klassement. Op het einde van de race kwam de RLL BMW Z4 van John Edwards en Dirk Müller nog tevergeefs aandringen, de BMW werd  tweede gevolgd door de beide Dodge Vipers van Bomarito/Wittmer en Farnbacher/Goossens. BMW haalde het wel in de GTD klasse,  Markus Palttala en Dane Cameron reden met hun Turner Motorsports BMW Z4 naar de klassezege. Het podium werd vervolledigd door de Porsche’s van MacNeil/Keen (Alex Job) et Heylen/Snow (Snow Racing).

Foto's: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Tudor United Sportscar Championship op maandag 11 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Road America.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons