van der Horst

Road Atlanta: Jan Heylen wint en pakt titel in Michelin Pilot Challenge

Wright Motorsports - Porsche 718 Cayman Clubsport GT4
Wright Motorsports - Porsche 718 Cayman Clubsport GT4
Als er iemand kan spreken over een super seizoen 2021, dan is het wel Jan Heylen. De Gelenaar pakte enkele weken terug de titel in de Fanatec GT World Challenge America Pro-Am Cup, stapte vorig weekend in het huwelijksbootje en pakte nu ook zijn tweede titel van het seizoen in de Michelin Pilot Challenge. In zijn Porsche kon Heylen samen met Ryan Hardwick in Road Atlanta profiteren nadat de voornaamste titelconcurrenten uit de race vielen. Even kreeg onze landgenoot het nog warm op het einde, maar hij hield uiteindelijk goed stand.
  • Prospeed Competition
Jan Heylen op het podium
Jan Heylen op het podium
Het was nochtans geen schoonheidswedstrijd, want maar liefst vijfmaal moest de safety car uitrukken na verschillende incidenten. Dat maakte het voor Heylen ook moeilijker, gezien de Porsche één van de lichtste wagen is in het veld en temperaturen zeer laag waren op Road Atlanta en dus nam het wel wat tijd in beslag om de banden warm te krijgen. Toch kon hij zich opwerken naar een derde plaats, net achter titelconcurrent Bill Auberlen en de Mercedes van Eric Foss. de rijders gingen er vol tegen aan, tot op een hafluur van het einde het in bocht 10 slecht afliep voor de BMW en de Mercedes, waar Heylen van kon profiteren en zo vrij zeker was van de titel. Even kwam de dagwinst nog in het gevaar na een remonte van de Riley Motorsports Toyota, maar de Gelenaar hield goed stand waarmee hij de eindzege voor hemzelf en Wright Motorsports veilig stelde. Op zich een unieke eindoverwinning, gezien Heylen en Hardwick niet aan de start verschenen in Daytona. De Team TGM Chevrolet eindigde uiteindelijk als derde.

In de TCR-klasse was de race ook spannend tot op het einde, het waren Tim Lewis Jr. en Roy Block in de KMW Motorsports with TMR Engineering Alfa Romeo die met de zege gingen lopen. Vooral in de laatste ronde was het Lewis Jr. die het hoofd koel hield en zo de overwinning veilig stelde, terwijl achter hem Ryan Eversley de Atlanta Speedwerks Honda naar een tweede plaats hees in de laatste bochten. Tyler Maxson en Tyler Gonzalez in de Copeland Motorsports Hyundai eindigden derde. De titel zelf ging naar Michael Lewis en Taylor Hagler in de Bryan Herta Autosport with Curb-Agajanian Hyundai. Zij moesten gewoon starten om de titel te behalen. Voor Denis Dupont was de race al over nog voor ze begon, gezien teamgenoot Rory Van der Steur eerder de Van der Steur Racing Hyundai beschadigde en zij zo niet konden starten.

Foto: IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op vrijdag 12 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Petit Le Mans.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons