van der Horst

Sachsenring: Eerste zege voor titelverdediger – Opgave voor Zakspeed

C. Abt Racing - Audi R8 LMS ultra
C. Abt Racing - Audi R8 LMS ultra
Kelvin van der Linde heeft eindelijk zijn eerste overwinning van het ADAC GT Masters seizoen beet. De Zuid-Afrikaan die vorig jaar samen met René Rast de titel pakte in het Duitse GT3 kampioenschap reed samen met de nog maar 19-jarige Duitser Stefan Wackerbauer van de derde plaats op de grid naar een felbevochten overwinning. De C. Abt Racing Audi R8 LMS ultra van het duo behield de gridpositie in de eerste wedstrijdhelft achter de Schütz Motorsport Porsche van Klaus Bachler (polesitter) en de HTP Bentley van Fabian Hamprecht, en kwam na een goed getimede pitstop aan de leiding te liggen.
Vervolgens kreeg Wackerbauer de hete adem van Clemens Schmid (HTP Bentley) in zijn nek, maar de Duitser hield het hoofd koel en won de race met slechts 0.6s voorsprong. Martin Ragginger en Klaus Bachler vervolledigden het podium. Laatstgenoemde herovert daarmee de tweede plek in het kampioenschap die hij zaterdag nog was kwijtgespeeld, temeer daar de Schubert BMWs die in race 1 nog een overtuigende 1-2 scoorden er op zondag niet aan te pas kwamen. 

De Zakspeed Mercedes SLS AMG GT3 van kampioenschapsleiders Luca Ludwig en Sebastian Asch gaf op en ziet met nog twee weekends voor de boeg zijn voorsprong verder slinken naar 23 punten.

--- UITSLAG ADAC GT MASTERS RACE 2 SACHSENRING (PDF) ---

Foto: ADAC



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons