van der Horst

Sauber C32 vertoont opvallend nieuw kleurenschema (+ Foto's & video)

Sauber C32
Sauber C32
Geen voorzichtige evolutie van de wagen van vorig jaar bij Sauber, de C32 is onmiddellijk te onderscheiden van zijn voorganger. Niet enkel door zijn nieuw kleurenschema, maar ook de hertekende neus en de nieuwe vormgeving van de zijkanten. De wagen oogt in ieder geval goed en het is uitkijken of de nieuwe rijders Nico Hülkenberg en Esteban Gutiérrez beter kunnen doen dan hun voorgangers Perez en Kobayashi.
  • Powercars
Sauber C32
Sauber C32
Beter doen dan de zesde plaats in het constructeurkampioenschap, dat is de opdracht die Sauber zichzelf heeft opgelegd voor dit jaar, ook al beschouwt het Zwitserse 2012 als een succesjaar. Daarvoor koos het team om een wagen te construeren die heel wat nieuwigheden omvat en dat in tegenstelling tot Lotus, McLaren en Force India die kozen voor een voorzichtige evolutie van de wagen van vorig jaar. Om het nieuwe elan kracht bij te zetten, koos men bovendien voor een nieuw kleurenschema waar het zwart het wit vervangt als dominante tint.

Sauber C32
Sauber C32
Wat vooral opvalt bij de wagen, is de zeer uitgewerkte lijn van de opmerkelijk smalle zijpods, die de C32 onderscheiden van de andere huidige Formule 1’s. Ook het van Mclaren gekopieerde uitlaatsysteem valt op, naast de neus welke een nieuwe zacht naar beneden lopende lijn vertoont. Zoals bij de andere nieuwe wagens kent de achterzijde een opmerkelijk smaller en aerodynamischer design. Dit alles leidde er toe dat de radiators volledig anders geplaatst moesten worden dan bij de C31. Het totale gewicht ging naar beneden, terwijl ook de gewichtsverdeling van de wagen werd herzien om het bandengebruik te optimaliseren. De motor, versnellingsbak zowel als het lichter en verbeterd KERS systeem worden opnieuw door Ferrari geleverd. Het is gepland dat de C32 van nog meer updates wordt voorzien in aanloop naar de eerste race van het seizoen.  

De roll-out van de nieuwe bolide is voorzien tijdens de eerste wintertesten op het Spaanse circuit van Jerez de la Frontera komende dinsdag op 5 februari.
Foto's: Sauber Motorsport AG  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons